De beste koffievoorziening voor jouw bedrijf

5 tips om de beste koffievoorziening voor jouw bedrijf te kiezen

Deel dit bericht

Met zoveel verschillende voorkeuren, smaken en behoeften om rekening mee te houden, is het voor facilitair managers en inkopers best lastig een koffievoorziening te verzorgen die iedereen tevreden houdt. Wij geven daarom 5 tips om de beste koffievoorziening voor jouw bedrijf te kiezen.

1. Begin met de huidige koffievoorziening

Voordat je op de automatische piloot dezelfde koffie bestelt die jullie altijd hebben, is het verstandig na te gaan hoe tevreden iedereen nog is over de huidige voorziening. Zijn er nieuwe collega’s bijgekomen of een aantal collega’s weggegaan waardoor er misschien nieuwe behoeften zijn? Hoe lang loopt jullie huidige contract nog? Hoe tevreden zijn jullie over de huidige leverancier en passen zij nog bij de wensen en behoeften van de organisatie? Dit zijn allemaal vragen om van te voren goed over na te denken. Hoe beter je weet wat je wil en wat je vooral niet wil voor je bedrijf, hoe sneller je een passende keuze zal vinden.

2. Ken je collega’s

Het is handig om alvast te inventariseren wat de voorkeuren van je collega’s zijn. Worden er doorgaans cappuccino’s gedronken of juist meer espresso en zwarte koffie? Misschien vinden jouw collega’s alles wel best zolang de koffie maar duurzaam en eerlijk is. In dat geval zou een gecertificeerde Fairtrade koffie de juiste keuze kunnen zijn.

 

3. Stap uit je comfortzone

Etna koffiemachine Proefplaatsing

Het doorvoeren van veranderingen brengt vaak veel weerstand met zich mee. Als mens zijn we gericht

op zekerheid en een nieuwe koffiemelange of een gloednieuwe koffieleverancier is niet gegarandeerd beter. Inkopers en facility managers zijn dan ook terughoudend in het aangaan van nieuwe contracten of het proberen van andere koffie. Toch is ontevredenheid over de huidige koffievoorziening de enige zekerheid die je nodig hebt. Koffie speelt een grotere rol binnen bedrijven dan je denkt. Goede koffie op het werk is tegenwoordig niet een leuke bonus meer, maar een blijk van waardering voor medewerkers. Bovendien kan lekkere koffie op het werk medewerkers extra motiveren. Waarom zou je genoegen nemen met “prima” als “fantastisch!” slechts een stap buiten je comfortzone ligt.

4. Future-proof je koffievoorziening

Vroeger was goede koffie je visitekaartje. Tegenwoordig neem je met je koffiecorner ook een standpunt in. Duurzaamheid en ethiek zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Het gaat niet alleen meer om hoe je koffie smaakt, maar ook wie deze heeft geproduceerd en onder welke omstandigheden. Tegenwoordig kun je ook refurbished koffieautomaten aanschaffen. Deze maak je vervolgens helemaal compleet met een duurzaam meubel.

5. Betrek je medewerkers bij de keuze

 

Door je medewerkers te betrekken bij de keuze voor de koffievoorziening maak je niet alleen een betere keus. Je medewerkers zullen ook positiever zijn over de koffievoorziening, omdat zei hier actief een bijdrage aan hebben geleverd. Je kunt bijvoorbeeld binnen je bedrijf een proeftest organiseren waarbij medewerkers verschillende koffies kunnen beoordelen op smaak, geur, crema en temperatuur.

Genoeg om over na te denken. Mocht je het fijn vinden om de persoonlijke behoeften en mogelijkheden binnen jouw organisatie te bespreken, neem dan gerust contact met ons op. Onze koffie experts staan voor je klaar!

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…