Alles wat je altijd al wilde weten over… koffie op het werk

Deel dit bericht

1. Koffie houdt je alert

De cafeïne die in koffie zit heeft een stimulerend effect. Er zijn veel studies waaruit blijkt dat het nuttigen van cafeïne werknemers helpt om beter te presteren, vooral op momenten waarop het lichaam volgens de biologische klok aangeeft te willen slapen. Onderzoekers die werknemers in de nachtdienst bestudeerden, kwamen tot de conclusie dat koffie effectief is in het tegengaan van elk slaperig effect. Zo maakten de werknemers in ploegendienst die cafeïne hadden ingenomen minder fouten dan hun ‘cafeïnevrije collega’s.Van Duijnen Koffie (Almere)-288

2. Koffie maakt werken achter een bureau makkelijker

Het blijkt dat cafeïne een verlichtende werking heeft bij pijn in de nek, schouders, onderarmen en polsen. Dat is goed nieuws voor degenen die dag in dag uit aan hun toetsenbord ‘geketend’ zijn. Niet vergeten dus: maak af en toe een wandelingetje naar de koffieautomaat en geniet – eenmaal terug aan je bureau – van dit heerlijke ‘medicijn’.

3. Samen koffie drinken zorgt voor hogere productiviteit

Uit Amerikaans onderzoek bleek dat werknemers die tegelijkertijd koffiepauzes nemen,  productiever zijn. De prestaties van de onderzochte groep werknemers verbeterden, zodra hun koffiepauzes zo waren gepland dat ze samenvielen met die van hun collega’s.

4. Koffie kan je leven redden

De Amerikaanse National Institutes of Health vonden een verband tussen koffie drinken en een lager  risico om dood te gaan. 50-Plussers die minimaal drie koppen koffie per dag drinken, hebben een 10% lager risico op overlijden in vergelijking met leeftijdgenoten die helemaal geen koffie drinken.

5. De beste tijd voor een kopje koffie

Volgens de Britse ‘National Health Service’ is je energieniveau rond kwart over twee ’s middags op z’n laagst. Hoelang koffie nodig heeft om z’n werk te doen, hangt onder meer af van je leeftijd, gewicht en geslacht. Maar reken op zo’n vijftien tot dertig minuten.

Bij Van Duijnen Koffie lusten we op elk moment van de dag wel een pittige espresso of een schuimige cappuccino. Maar we genieten nog meer als we van onze klanten horen hoe goed de Van Duijnen koffie op het werk smaakt. Ook nieuwsgierig of de koffie op jouw werk beter kan smaken?

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…