Bob van Gaans wint titel beste bestuurder van Europa!

Deel dit bericht

Als organisatie opereert Van Duijnen volledig CO2 neutraal en daarom is er bewust gekozen voor een samenwerking met Tom Tom Telematics. Als partner van TomTom Telematics maakt Van Duijnen nu ongeveer een jaar gebruik van het WEBFLEET systeem. Dit systeem helpt medewerkers om hun afspraken efficiënter te plannen én om zuiniger te rijden. Door het installeren van dit nieuwe systeem rijden de monteurs en accountmanagers nu aanzienlijk minder kilometers en wordt er flink bespaard op brandstof en wordt CO2 uitstoot aanzienlijk gereduceerd.

Bob van Gaans is als tap service monteur gedetacheerd binnen het HEINEKEN detachement van Van Duijnen. Met de duurzame en CO2 neutrale operatie ondersteunt Van Duijnen de ambitie van HEINEKEN om de meest ‘groene’ bierbrouwer ter wereld te worden. Voordat hij de finale van de internationale rijstijlcompetitie bereikte, was Bob al uitgeroepen tot beste bestuurder in zijn categorie in de Benelux. Tijdens de grote finale afgelopen weekend op het racecircuit van Barcelona reden alle regionale winnaars.

Bob vertelt over zijn ervaringen met de competitie: “Bij aanvang was ik niet zo fanatiek bezig met de competitie. Maar naarmate de tijd vorderde was ik er bewust en onbewust steeds meer mee bezig. Ik probeerde om steeds vroeger ‘uit te rollen’ in plaats van te remmen. Ik denk dat het goed is dat de competitie een half jaar duurt, omdat je dan pas echt een goed beeld krijgt van je rijstijl.”

Marco Weber, Fleetmanager bij Van Duijnen vertelt over de voordelen van dit systeem: “Na de start van de samenwerking met TomTom zijn we gestart met een interne competitie, waarvoor de bestuurders in groepen zijn verdeeld. Op basis van de gegevens uit WEBFLEET wordt ieder kwartaal een groep uitgeroepen tot winnaar. Ik denk dat dit zeker heeft bijgedragen aan het feit dat we nu de beste bestuurder in de categorie lichte voertuigen in Europa hebben.”

CO2 reductie en verbeterde rijprestaties

TomTom Telematics heeft gedurende de competitie zowel de rijprestaties als het totaal aantal kilometers bijgehouden. De scores voor rijgedrag werden berekend met behulp van OptiDrive 360, dat een belangrijk onderdeel vormt van de fleet management oplossing van TomTom Telematics, genaamd WEBFLEET. Met het winnen van de rijstijlcompetitie laat Van Duijnen zien te streven naar steeds hogere normen voor veiligheid en duurzaamheid op de weg. En bovendien wordt een aanzienlijke hoeveelheid CO2 uitstoot gereduceerd en minimaal 15 procent minder brandstof verbruikt.

Bekijk de sfeerimpressie van het Driver of the Year Event hier: https://youtu.be/BcSH8gHLKcs
Wil je meer weten over de duurzame initiatieven van Van Duijnen? Bekijk dan eens ons nieuwe koffie-op-het-werk concept: de Duurzame Koffiehoek.

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…