De vegan koffiecorner

Deel dit bericht

Vegan in opkomst, ook op het werk

De markt voor vegan producten is enorm groeiend. Dat zien we ook in de vraag naar een veganistische oplossing voor melk. Het aanbod in merken en varianten is goed zichtbaar in de schappen van de supermarkt. Regelmatig wordt een melkvrije merk of variant aan het schap toegevoegd. Deze vraag naar een vegan alternatief voor melk komt steeds vaker terug op de werkvloer. Een vraag die tot voor kort lastig in te vullen was.

Soorten plantaardige melk

Het meest bekende alternatief voor melk is sojadrink. Deze variant wordt gemaakt op basis van gedroogde sojabonen en water. De smaak van sojamelk is erg afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de sojabonen die zijn gebruikt. Ook is deze drank verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Veel koffiedrinkers vinden vanille sojamelk de lekkerste variant.

Een populair alternatief voor de traditionele melk is amandelmelk. Een gezond alternatief, dat gemaakt is van gemalen amandelen en water. Maar er is nog een alternatief dat bezig is aan een grote opmars; ‘melk’ gemaakt van haver.

Deze haverdrank (meestal havermelk genoemd) is rijk aan zogenaamde bèta-glucanen: oftewel oplosbare vezels. Het is al 30 jaar mogelijk dat haver door enzymtechnologie vloeibaar wordt gemaakt zonder verlies van unieke voedingswaarden.

Naast deze soorten, zijn er nog andere alternatieven. Dit zijn o.a. kokos-, rijste-, hennep- en cashewmelk. En sinds kort zelfs erwtenmelk.

Haver als ingredient voor plantaardige melk

Meest geschikt voor koffie

Maar welke variant is nu het meest geschikt om er een lekkere cappuccino of flat white van te maken? Daarover lopen de meningen nogal uiteen. De een vindt een zoetige smaak in bepaalde melk varianten niet lekker, terwijl de ander dat wel erg kan waarderen. Bovendien zijn niet alle varianten geschikt om schuim te creëren, die je wel wilt hebben in je cappuccino. De meest geschikte varianten om een goede cappuccino thuis te maken, is de havermelk van Oatly, erwtenmelk van Sproud of een van de baristavarianten van Alpro.

Plantaardige melk in de automaat

Maar hoe ga je dan om met deze vegan trend op het werk? Want alle plantaardige producten die je in de supermarkt kunt kopen, zijn niet geschikt voor een koffieautomaat als deze geen verse melk unit heeft. Natulatte is speciaal ontwikkeld om dit probleem op te lossen. Het is het eerste  alternatief voor melk op basis van haver dat geschikt is voor de koffieautomaat. Ook heeft Natulatte een cacaopoeder op basis van haver en geschikt voor de koffieautomaat op het werk. En het is niet alleen vegan en lekker, maar ook nog eens lactose- en glutenvrij en bovendien halal.

Een vegan koffieautomaat

Bij veel bedrijven drinken de meeste mensen het liefst nog gewone melk in de koffie. Als je daarnaast ook de vegan lifestyle wilt ondersteunen zul je niet alle koffie automaten ineens willen omzetten naar een vegan alternatief. Ons advies is dan om op een paar plekken in het bedrijf een vegan koffieautomaat te plaatsen met Natulatte als plantaardige variant voor melk. Zo heb je meteen een oplossing voor je medewerkers die geen gluten of lactose kunnen verdragen en bovendien halal is. Op deze manier heb je voor elke medewerker de juiste oplossing.

Plantaardige creamersticks

We begrijpen ook dat het niet voor iedereen mogelijk is om één koffieautomaat op het werk te hebben die uitsluitend plantaardige melk geeft. Gelukkig kun je er ook voor kiezen om aparte plantaardige creamersticks aan te bieden naast de koffieautomaat. Deze zijn net als de andere Natulatte producten gemaakt van havermeel.

plantaardige creamersticks Natulatte

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…