Hollands drinkwater: Om trots op te zijn!

Deel dit bericht

Het beste kraanwater ter wereld

Schoon water uit de kraan is in Nederland bijna net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Het Nederlandse drinkwater behoort zelfs tot het schoonste drinkwater ter wereld. Daar zijn we bij Van Duijnen extra blij mee. Want lekker kraanwater is niet alleen veel duurzamer dan flessen water, het is ook een smaakbepalend ingrediënt voor goede koffie en thee.

Meer eisen dan voor voedingsmiddelen

Dat het Nederlandse kraanwater van zo een hoge kwaliteit is komt doordat de controles en normen bijna nergens ter wereld zo streng zijn als hier. Alle kwaliteitseisen voor kraanwater zijn vastgelegd in de Nederlandse Drinkwaterwet en het Drinkwaterbesluit. Daar staan uiteraard de toegestane concentraties van een aantal stoffen in. Maar wist je dat er zelfs in staat hoe vaak het drinkwater moet worden gecontroleerd? Kraanwater moet aan honderden eisen voldoen, veel meer dan bijvoorbeeld flessenwater. Er gelden voor kraanwater zelfs meer eisen dan voor voedingsmiddelen!

Kwaliteit door vakmanschap

Uit onderzoek blijkt waarom ons kraanwater tot een van de beste ter wereld behoort. Dat komt niet alleen door de strenge controles. In Nederland zijn de waterleidingen namelijk ook zeer goed onderhouden. Er lekt nauwelijks water weg en schadelijke stoffen krijgen daardoor geen kans om in het gezuiverde drinkwater te komen. “Daarmee zijn we in Nederland internationaal gezien echt een uitzondering”, aldus Ans Versteegh, coördinator drinkwater bij het RIVM.

Schoon drinkwater, lekkere koffie!

Samenwerking-Van-Duijnen-en-Lavazza

Koffie bestaat voor 98% uit water. Het zal je dan ook niet verbazen dat niet alleen de koffiebonen, de zetmethode en de machine bepalen hoe je koffie smaakt. Ook de kwaliteit van het water heeft grote invloed. Daarom is het extra prettig dat drinkwaterbedrijven in Nederland bijna nooit chloor toevoegen aan het kraanwater. Dit is gewoonweg niet nodig. Alle bacteriën en virussen worden al bij de waterzuivering onschadelijk gemaakt met UV-licht of ozon. Stoffen die geen smaak afgeven. En dat is weer goed nieuws voor ons koffieliefhebbers, want de keuze voor de lekkerste koffiebonen en een goede koffiemachine heb je zelf in de hand. Alleen aan de kwaliteit van je kraanwater kan je niet veel aan veranderen. Gelukkig hoeft dat dus ook niet.

Nog een bakkie dan maar?

Bron: https://www.drinkwaterplatform.nl  

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…