Koffie sneller koud in een herbruikbare beker? Nu niet meer!

Deel dit bericht

Waar komt je kopje koffie vandaan?

Drink jij inmiddels ook koffe uit een porseleinen mok of een herbruikbare beker op je werk? Door verduurzaming worden de kartonnen bekers met een laagje plastic steeds minder gebruikt.  Dat is goed voor het milieu, maar het heeft wel invloed op de snelheid waarmee je koffie afkoelt vanaf het moment dat het uit de koffieautomaat komt.

koffiemachine 1

Een porseleinen mok trekt in korte tijd na het tappen 10 tot 15 graden weg uit de getapte koffie. Zeker in de winter, wanneer de mokken over het algemeen nog wat kouder zijn. En als je een grote mok hebt, maar voor een kleine inhoud kiest, koelt de koffie sneller af. Is het dan handig om bij het overstappen van kartonnen bekers naar porseleinen mokken de uitgiftetemperatuur van je koffiemachine op te schroeven? Het antwoord is nee. De uitgiftetemperatuur van een koffiebonenautomaat staat vaak al hoog en kan niet veel hoger, omdat je anders de koffie verbrandt. En dit beïnvloedt de kwaliteit van de koffie nadelig. Bovendien kent elke koffie zijn eigen ideale zettemperatuur.

Lekkere, warme koffe
Wat kan je dan wel doen, om je koffe net zo lekker warm uit een mok te drinken als uit een bekertje? Kies een mok van niet te dik materiaal en die qua inhoud past bij de uitgegeven inhoud uit de automaat. Je kunt ook kiezen voor een dubbelwandig glas of een herbruikbare kunststof beker om temperatuurverlies te beperken. En als de mokken op een koude plek staan opgeslagen, kan een koppenwarmer uitkomst bieden.

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…