lachende mensen bij koffiemachines voor bedrijven

Koffiemachines voor bedrijven, hoe maak je de juiste keuze?

Deel dit bericht

Als je op zoek bent naar koffiemachines voor bedrijven, dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Vind hier dus alle tips en adviezen om de perfecte koffiemachine te kiezen die past bij de behoeften van jouw bedrijf.

Hoeveel gebruikers zijn er per koffiemachine?

Voordat je een koffiemachine koopt, is het belangrijk om te bepalen hoeveel mensen gebruik maken van de koffiemachine. Dit zijn niet alleen de medewerkers van je bedrijf, maar kunnen ook leveranciers, klanten en andere bezoekers zijn. Als je eenmaal weet hoeveel kopjes koffie en andere drankjes er per dag ongeveer wordt getapt, dan kun je ook beter inschatten hoeveel capaciteit de koffiemachine moet hebben die geschikt is voor jou.

Uit onze ervaring bij klanten weten we dat er gemiddeld 4 consumpties per medewerker uit de koffiemachine wordt gehaald. Een klant of bezoeker blijft meestal niet zolang, dus zou je hiervoor gemiddeld 1 consumptie kunnen aanhouden. Heb je bijvoorbeeld 100 medewerkers en 12 klanten of andere bezoekers op een dag, dan kun je het beste rekenen met 103 gebruikers per dag. Omdat de klanten en andere bezoekers meestal maar 1 consumptie drinken, tel je deze voor een kwart mee.

Welke koffiemachine past bij jouw bedrijf? Doe de Keuzehulp!

Koffiemachines voor bedrijven, hoe snel geven die koffie?

Wij weten dat het kiezen van de beste koffiemachines voor bedrijven erg lastig kan zijn. Je hebt niet alleen te maken met het aantal consumpties of koffievariaties die een koffiemachine moet bieden. Maar vooral ook de snelheid waarmee een koffiemachine een koffie tapt, is van belang. En tussen de verschillende koffiemachines zit daarin heel veel verschil.

Houd dus bij de keuze van de koffiemachine er rekening mee of je te maken hebt met piekmomenten binnen je bedrijf. Je kunt hierbij denken aan vergaderingen of drukke ochtenden. Zo zijn er veel productiebedrijven die te maken hebben met vaste pauzes. Als je medewerkers tijdens deze pauzes lang moeten wachten op een kopje koffie, zal dat zorgen voor veel frustatie en ontevreden werknemers. Dat wil je natuurlijk niet. Zorg dus dat de koffiemachine hierop is afgestemd.

Om goed in te spelen op deze piekmomenten kun je kiezen voor extra capaciteit in de vorm van een extra koffiemachine of je kunt vaak beter kiezen voor een machine met instant koffie. Deze geeft koffie in ongeveer 7 seconden. Daar zal een bonenmachine nooit tegenop kunnen. Maar je kunt ook denken aan de mogelijkheid van een kannenfunctie die bepaalde koffiemachines hebben. Door van te voren meerdere kannen te vullen met koffie, kun je zo ook de piekmomenten de baas blijven.

Overweeg de verschillende koffiesoorten en -smaken.

Bij het kiezen van een koffiemachine voor je bedrijf is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende koffiesoorten en -smaken die je wilt aanbieden. Wil je alleen zwarte koffie serveren of ook cappuccino’s en latte macchiato’s? Kies je voor bonen, instant of gemalen koffie?

En welke melkopties zijn er beschikbaar? Wil je dat de koffiemachine een cappuccino geeft met poedermelk of zoek je een betere kwaliteit van de melk? In het ene geval kies je voor een koffiemachine met een container (canister) geschikt voor melkpoeder. In het andere geval kies je voor een koffiemachine met een koelkastje ernaast voor verse melk waarmee je cappuccino’s kunt maken die een barista kwaliteit evenaren. Maar misschien hou je het wat simpeler. En heb je misschien maar een paar medewerkers die melk drinken in de koffie. Dan zou je voorkeur ook kunnen uitgaan naar creamersticks. En heb je geen melk optie nodig in je koffiemachine.

Zorg dat de koffiemachine die je kiest voldoet aan de wensen en behoeften van jou en je medewerkers. Heel fijn zijn de koffiemachines met twee containers voor koffiebonen. Op die manier kan iemand zelf een keuze maken. Zo biedt je jouw medewerkers de keuze uit bijvoorbeeld de Fairtrade koffie of de mildere Arabica koffie. Om erachter te komen welke smaak jouw collega’s waarderen, kun je een smaaktest doen. Ook is het mogelijk om een proefplaatsing aan te vragen van een bonenmachine bij jou op locatie.

Ontdek onze koffiemachines voor bedrijven

Hoe zit het met de duurzaamheid van koffiemachines voor bedrijven?

Duurzaamheid is één van de grootste prioriteiten van veel bedrijven. De koffiemachine speelt daarbij ook een rol. Tegenwoordig komen steeds meer koffiemachines op de markt die een langere levensduur hebben. Ook bevatten deze koffiemachines steeds vaker onderdelen die je makkelijk kunt vervangen zodat je niet meteen een nieuwe koffiemachine moet kopen als deze kapot gaat.

Is duurzaamheid voor jouw bedrijf ook belangrijk, onderzoek dan goed hoe duurzaam de koffiemachine is. Zo zijn de Etna koffiemachines onderhoudsvriendelijk, herbruikbaar en recyclebaar. Etna gelooft niet in een wegwerpmaatschappij. De machines bevatten daarom duurzame en stabiele componenten die van hoge kwaliteit zijn en lange levensduur. Ook bij intensief gebruik.

Een ETNA-koffiemachine is zo ontworpen dat deze minimaal 8 jaar mee moet kunnen gaan. Maar deze machines kunnen ook gerefurbished worden en gaan daarna makkelijk nog eens 5 jaar mee of zelfs langer.

Je kunt nog verder gaan en zorgen voor een geheel duurzame koffiehoek. Deze bestaat naast een duurzame koffiemachine, uit een duurzaam koffiemeubel, Fairtrade koffie en andere duurzame voorzieningen.

Let op de onderhouds- en reinigingsvereisten.

Bij het kopen van een koffiemachine voor je bedrijf is het belangrijk om ook te letten op de onderhouds- en reinigingsvereisten. Sommige koffiemachines hebben dagelijks onderhoud nodig, terwijl andere machines minder vaak onderhoud nodig hebben. Zorg ervoor dat je een koffiemachine kiest die past bij de beschikbare tijd en middelen die je hebt voor onderhoud en reiniging. Heb je daarvoor een medewerker die daarvoor kan zorgen?

Misschien vind je het veel makkelijker om dit uit te besteden. Zo bieden we het serviceconcept Meneer van Duijnen, waarbij een medewerker van ons dit voor jou helemaal uit handen neemt. In ieder geval is het van belang hierover goed na te denken hoe je hiermee om wilt gaan. Want het niet goed onderhouden van de koffiemachine kan leiden tot slechte kwaliteit van de koffie en toename van het aantal storingen.

Kies een betrouwbare koffieleverancier.

Ook is het belangrijk om niet alleen naar de kwaliteit en functies van de koffiemachine en de koffie zelf te kijken. Ook de betrouwbaarheid van de koffieleverancier speelt een rol. Weet je bijvoorbeeld hoe de klantenservice is van de koffieleverancier? Krijg je te maken met een echt persoon als je belt of mailt of is het een automatisch bericht? Hoe lang moet je wachten voordat de telefoon wordt beantwoord? Hoe gaat het bedrijf om met storingen en hoe snel worden deze opgelost. Kun je koffie en andere producten makkelijk bestellen. Hoe zit het met de voorraad en hoe snel wordt er geleverd?

Allemaal zaken waarmee je rekening moet houden om de beste koffiemachine te kiezen voor je bedrijf. Heb je nog vragen? We helpen je graag verder. Neem nu  contact op met ons.

Wat andere klanten vertellen over Van Duijnen

Lees hier alle klantverhalen.

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…