Milieubeleidsverklaring Van Duijnen Koffie BV

Deel dit bericht

Van Duijnen Koffie BV ziet het milieubeleid –evenals de zorg voor veiligheid, gezondheid en welzijn- als een integraal onderdeel van de totale bedrijfsvoering. Waarin het voortdurend streven naar verbetering van onze milieuzorg een belangrijke beleidsprioriteit is in alle geledingen van onze organisatie. Ons MVO beleid is continu in ontwikkeling, met enthousiaste betrokkenheid van onze medewerkers, welke onverkort opdracht hebben en bereid zijn tot naleving van alle wet- en regelgeving.

Wij staan voor “Genot en gemak voor en door koffieliefhebbers” en wij zijn er dan ook op gebrand om u op het werk van zorgeloos lekkere koffie te voorzien.

Wij hebben focus op zuivere koffie & zuiver ondernemen:

  • CO2 neutraal gebrande koffie
  • Het Max Havelaar Keurmerk
  • Bedrijvenambassadeur Oxfam Novib incl. het microfinancieringsprogramma
  • Innovatieve ontwikkeling van “De Duurzame Koffiehoek”: verduurzaming van alle componenten van hardware (o.a. koffiemachines) en software (verpakkingen, bekers, lepels en koffieresidu)
  • De Milieubarometer: dit instrument wordt benut om onze prioriteiten/doelstellingen te bepalen voor het boeken van milieuwinst (bijvoorbeeld resultaat Rijstijlcompetitie 2016: 17% lager brandstofverbruik/CO2 uitstoot t.o.v. 2015)

Onze concrete doelstellingen voor 2017:

  • Verduurzaming van ons bedrijfspand in de zin van verlaging van het elektriciteitsverbruik verbruik middels vervanging van conventionele TL verlichting door LED verlichting in combinatie met aanwezigheidsdetectie.
  • Verduurzaming van ons bedrijfspand door aanpak van verwarmings- en ventilatieproblematiek: intelligente monitoring en sturing van het binnenklimaat
  • Het incorporeren van alle mogelijke duurzame elementen/alternatieven in alle klantproposities
  • Formalisering overeenkomst tot investering over een periode van 5 jaar in het GULAGULA FOOD FOREST PROGRAM. (http://gulagula.org/gula-gula-food-forest-program/) Dit ter compensatie van onze jaarlijkse onvermijdbare uitstoot van 400 ton CO2. De komende 5 jaar faciliteren wij de ontwikkeling van 15Ha ontbost en gedegradeerd land tot voedselbos, waarna de lokale bevolking “op eigen benen” kan staan.

Het MVO-beleid van Van Duijnen Koffie BV is gestoeld op de intrinsieke wens van Paul Kragten “de wereld beter te willen achterlaten”. Als directeur/groot aandeelhouder is zijn beleid er zakelijk en privé op gericht zich niet te verrijken ten koste van het milieu en de milieuprestaties continu te beoordelen en te verbeteren.

Almere, 2 januari 2017

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…