Recept: steak met koffierub

Deel dit bericht

Koffierub, weer eens wat anders

Om een keer wat anders op de steak te doen dan alleen peper en zout hebben we een origineel en makkelijk recept, mét koffie natuurlijk.

Dit heb je nodig

• Een mooie steak
• 2,5 tl gemalen koffie
• 3 tl (grof) zeezout
• 2 tl (grof gemalen) zwarte peper
• 2 tl bruine basterdsuiker
• 1 tl gerookte paprikapoeder
• 1/2 tl knoflookpoeder
• 1/2 tl uienpoeder
• 1/4 tl cayennepeper

Zo maak je het klaar

Leg de steak klaar en meng met je handen alle andere ingrediënten goed door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten, want dan trekt de smaak minder in het vlees. Smeer de (vegetarische) steak in met deze rub. Laat het minimaal twee uur rusten in de koelkast zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Wil je een maximale smaak, laat het dan minimaal 12 uur intrekken.

Bakken maar

Nadat de steak de smaak voldoende heeft opgenomen, haal je de steak een half uur voor bereiding uit de koelkast. Steek de barbecue aan en leg de steak erop als de temperatuur minimaal 200 graden is. Bak  naar eigen smaak. Afhankelijk van de dikte van de steak is drie minuten per kant genoeg. Bij een kerntemperatuur van 55°C is de steak heerlijk medium rare. Wil je het zeker weten? Gebruik dan een vleesthermometer.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit