Koppert klantverhaal

‘Iedereen mocht meebeslissen in de koffiekeuze’

Koppert
Lisette Vlastra & Martijn van der Scheer

“Het ging zo soepel dat we niet eens zonder koffie hebben gezeten.”

Koppert is om. De medewerkers van het bedrijf kozen tijdens een praktijktest Van Duijnen als de lekkerste koffie. Inmiddels staan er verspreid door het hele bedrijf maar liefst 41 koffiemachines. “We willen natuurlijk niet te ver hoeven lopen voor een lekkere kop koffie.”

Het in Berkel en Rodenrijs gevestigde bedrijf Koppert produceert biologische gewasbeschermingsmiddelen. Of zoals facility management coördinator Lisette Vlastra het makkelijker uitlegt: “We kweken beestjes om plagen te bestrijden en te voorkomen in de tuinbouw en akkerbouw, zodat er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.”

‘Iedereen mocht meebeslissen in de koffiekeuze’

“Goede koffie is nodig in een bedrijf,” vindt category buyer Martijn van der Scheer. “En we merkten dat dit ook leefde onder de medewerkers van Koppert. ‘Wanneer komt de nieuwe koffie?’ was een veelgehoorde vraag.” Hij glimlacht.

Lisette en Martijn zijn beiden betrokken bij het hospitality comité van Koppert, dat onder andere verantwoordelijk is voor de koffie. “In de zoektocht naar een nieuwe koffieleverancier keken we naar de combinatie van kwaliteit, prijs en smaak. Uiteindelijk zat Van Duijnen samen met nog één andere partij
in de race. Omdat de koffie natuurlijk op de werkvloer gedronken wordt, wilden we iedereen bij Koppert laten meebeslissen in de koffiekeuze. We hebben daarom een praktijk test gedaan.”

Martijn legt het uit. “Een week lang stonden hier twee koffieautomaten, met in totaal vier koffiemelanges. Via ons Intranet hebben we onze medewerkers, dat zijn er bijna 700, gevraagd om de koffies te komen proeven. Door middel van een QR-code konden ze stemmen op de lekkerste koffie. En Van Duijnen kwam als beste uit de test.”

Soepele implementatie

“De implementatie van Van Duijnen bij Koppert verliep goed,” vertelt Lisette. “Dit was goed voorbereid vanuit Van Duijnen; ze wisten precies wat, hoe en wanneer iets moest gebeuren. Ze brachten de nieuwe machines naar alle locaties, haalden de oude machines weg en zetten deze op pallets zodat ze klaar waren voor transport.” Martijn knikt instemmend. “Het ging zo soepel dat we niet eens zonder koffie hebben gezeten.”

Nu staan er maar liefst 41 koffiemachines verspreid door het bedrijf. Martijn: “Als je het uitrekent hebben we één apparaat per 15 medewerkers. Dat is behoorlijk, maar door de diversiteit van de locaties is dat bij Koppert wel nodig.” Lachend voegt hij toe: “Bovendien gaat er hier 3.000 kilo koffiebonen per jaar doorheen. Er worden bij Koppert zo’n 1.500 kopjes koffie per dag gedronken. Dat zijn dus 375.000 kopjes koffie per jaar. Je snapt wel dat we blij zijn met Van Duijnen!”

Lees ook de volgende klantverhalen

Over Van Duijnen

Meer dan 80 jaar geleden haalde Van Duijnen als een van de eerste ondernemers een koffieautomaat naar Nederland. Wat was zijn doel? Eenvoudig goede koffie voor op het werk. Ruim 80 jaar later is dat nog niet veranderd. Wij willen jou zorgeloos laten genieten van de lekkerste koffie(variaties) en overige getapte dranken. Dat doen we door de juiste combinatie van vakmanschap, innovatie, passie en verantwoord ondernemen.

Koffiebonen Van Duijnen Koffie

Deze bedrijven drinken al Van Duijnen koffie

Logo Reimert witte achtergrond
Logo gemeente Almere
Logo Antalis in kleur