high tea bij Van Duijnen

Theerituelen en blijvende theetrends

Deel dit bericht

Het Thee ritueel

Heerlijk wakker worden met je favoriete thee, lekker opwarmen met een warme kop tijdens een koude winterdag of even helemaal zen worden door de heerlijke geur van een kop thee. Niet snel achterover slaan, maar echt even de tijd nemen om te genieten.

China

Thee drinken we al eeuwen. Het is een oud ritueel afkomstig uit China. Daar nemen ze er echt de tijd voor. Bij het Chinese theeritueel is het samenspel tussen bereiding, smaak en het servies van groot belang. De dagelijkse theeceremonie in China wordt ook wel ‘Gung Fu Cha’ genoemd. Dat is een ceremonie met de hele familie, waarbij de oudste mensen in het gezelschap als eerste een slok nemen en de gastvrouw als laatste.

Groot-Brittannië

Niet alleen in China zijn ze echte theeleuten. Onze Britse buren zijn de echte Europese theefans. We kennen allemaal vast wel de ‘afternoon tea’ of ‘High tea’. Het Britse ‘ritueel’ van heerlijke theeën in combinatie met zoete en hartige culinaire hapjes. Net als bij het Chinese ritueel is het juiste servies bij de Engelse ook belangrijk. Zo heb je bijvoorbeeld het bekende Engelse servies genaamd ‘Wedgewood’.

Nederland

Ook in Nederland is theedrinken een soort ritueel. Thee is vaak een sociale activiteit waarbij we even samen stilstaan bij de dag. Niet gek dat we in Nederland maar liefst 3,5 miljoen liter thee per dag drinken!

 

Blijvende thee trends

Groene thee

Groene thee blijft een van de meest gedronken dagelijkse theevariaties in Nederland. Niet zo gek, want het drinken van groene thee veel gezondheidsvoordelen. Groene thee bevat namelijk veel antioxidanten. Antioxidanten helpen het lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen, ze hebben een positief effect op je vetverbranding en dragen bij aan een gezonde huid. Groene thee is geen wondermiddel maar wel heel erg gezond!

Op de markt soorten groene thee, aangevuld met andere smaken. Zo ook in ons assortiment. Kan of wil je niet kiezen? Neem dan onze heerlijke groene thee mix. Een doosje met 4 verschillende groene thee variaties: groene thee cranberry/granaatappel, groene thee appel/ lavendel, groene thee peer en groene thee munt/framboos. Eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Matcha

 

De Matcha trend is ook een blijver! Inmiddels is de Matcha Latte ook in Nederland gesetteld en zeker in hippe koffiebarretjes en theespeciaalzaken geen onbekend begrip. Matcha is net als Chai heerlijk om te drinken met warme melk, vandaar de bekende Matcha Latte. Deze wordt vaak gedronken  met kaneel of honing. Matcha is gemaakt van gestoomde en daarna gedroogde Japanse groene thee bladeren die verpulverd zijn tot poeder. Matcha heeft positieve effecten op je immuunsysteem. De poeder die overblijft zit namelijk boordevol vitaminen!

Chai thee

De van oorsprong uit India afkomstige Chai thee is ook een blijvende theetrend. Chai is een heerlijke combinatie van zwarte thee en specerijen zoals steranijs, kardemom en kaneel. Het wordt vaak gedronken in combinatie met melk zodat er een romige en kruidige drank ontstaat.

Wil jij ook heerlijk genieten van Chai thee? bestel nu snel via de Van Duijnen Webshop.

 

Onze Tea Of Life

Omdat we duurzaamheid belangrijk vinden en de lekkerste thee aan willen bieden wij thee van Tea Of Life. Tea Of Life is een theemerk dat alleen Fairtrade gecertificeerde theeën aanbiedt en dit direct laat verpakken op de plantages in Sri Lanka zelf. De Fairtrade certificering zorgt ervoor dat de plantages altijd een eerlijke prijs krijgen voor hun product. 
Wil je ook (h)eerlijke Tea Of Life producten bij jou op kantoor? Bestel dan via: Van Duijnen Webshop – Max Havelaar Thee

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…