Van Duijnen trotse sponsor anti-eenzaamheidsproject Almere City

Deel dit bericht

Vanaf 1 oktober 2022 sponsort Van Duijnen het Alle Routiniers Verzamelen project, een initiatief van Almere City FC in samenwerking met studentenvereniging Endzjin om eenzaamheid onder ouderen in Almere tegen te gaan.

Lokale betrokkenheid

Koffie en voetbal hebben één ding gemeen: beide verbinden. Het initiatief van Almere City FC en studenten organisatie Endzjin stellen tot doel eenzaamheid onder ouderen in Almere tegen te gaan. In Almere zegt 47% van alle inwoners eenzaam te zijn. Het initiatief is hier dus van groot belang.

Almere City en Van Duijnen vinden elkaar op het gebied van lokale en maatschappelijke betrokkenheid. Al lange tijd zet Almere City FC zich in voor sociaal kwetsbare groepen in Almere. Uiteraard, met voetbal als uitgangspunt.

Koffie bij de wedstrijd

Almere City nodigt ouderen uit voor iedere thuiswedstrijd. De studenten van Endzjin halen de ouderen op en zetten hen af voor de ingang van het Yanmar stadion en begeleiden ze ook naar de tribune. “Met onze busjes zetten we onze gasten zo dicht mogelijk bij de tribune af,” legt project coördinator bij Almere & The City, Christian Wiedeman uit. “Na een eerste ronde koffie en thee kan de wedstrijd beginnen. Doordat er heaters boven de hoofdtribune hangen, is het aangenaam toeven tijdens de wedstrijd. Telkens weer horen wij van onze ‘speciale gasten’ dat zij het goed naar hun zin hebben en genieten van de avond uit. Dat is waar we het met elkaar voor doen.” Na afloop van de wedstrijd en de laatste gesprekken brengen de studenten de ouderen ook weer veilig thuis.

Ambassadeur van de verbinding

Van Duijnen wil het project een hart onder de riem steken door het verzorgen van, uiteraard, (h)eerlijke koffie. “Het maatschappelijk project ‘Alle Routiniers Verzamelen’ past heel goed bij het MVO-beleid van Van Duijnen,” aldus Jasper Sonneveld, Commercieel Directeur van Van Duijnen Koffie, “Een van de pilaren van dit beleid is ‘met respect voor iedereen’. Dit respect geldt ook voor alle ouderen in Almere. Deze ouderen willen we extra ondersteunen door onze rol als ambassadeur van de verbinding.”

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…