Waarom thee zo populair is

Deel dit bericht

We drinken steeds meer thee

Eerst een paar feiten. Sinds een aantal jaar neemt de theeconsumptie met ca. 2% per jaar toe. Nog altijd drinken meer vrouwen dan mannen thee; 57% van de theedrinkers is vrouw (bron: Koffie & Thee Nederland). Uit onderzoek van Vama Folat voor Van Duijnen Koffie verwacht meer dan 50% van de ondervraagden dat het belang van thee op het werk stijgt. Die toename van theedrinkers heeft onder meer te maken met het groeiende aantal werkende vrouwen. Maar dat is niet de enige reden.

 

Theedrinken past in gezonde leefstijl

We zijn ons steeds meer bewust van de voordelen van een gezonde levensstijl met voldoende beweging, weinig stress en gevarieerd eten. Thee past daar perfect bij. Het staat niet voor niets in de Schijf van Vijf. Wist je bijvoorbeeld dat theedrinken de kans op een beroerte verkleint? En dat het drinken van drie koppen groene thee per dag LDL-cholesterolverlagend werkt? Ook zwarte thee heeft een positief effect: het verlaagt de bloeddruk en vermindert de kans op verkalking van de slagaders.

De beste smaak met de juiste temperatuur

Als we dan meer thee drinken willen we natuurlijk ook de beste smaakbeleving! Dat betekent onder andere dat we de thee met de juiste watertemperatuur moeten zetten. De vuistregel is dat je zwarte thee het beste kan zetten met een watertemperatuur van 100 °C en een groene thee met een temperatuur tussen de 60 °C en 80 °C. Gebruik je een te hoge temperatuur, dan haal je niet het maximale uit je thee en ontstaat vaak een bittere nasmaak. Zonde! Meer weten over thee, lees dan het blogartikel over verschillende theesoorten.

Tea of Life: Fairtrade voor fijnproevers

Er is steeds meer behoefte aan nieuwe theevariaties en kwalitatieve, duurzame thee, ook op het werk. Tea of Life past bij die veranderende behoefte aan (h)eerlijke thee. Deze fairtrade thee heeft vertrouwde smaken zoals Earl grey en Rooibos. Maar ook verrassende smaakmixen voor fijnproevers. Kortom, gezonde en duurzame thee voor op het werk. Nieuwsgierig? Wij vertellen je er graag meer over tijdens een kopje thee (maar koffie of water mag ook natuurlijk).

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…