Waarom we zo trots zijn op onze Mezza Forte Max Havelaar koffie

Deel dit bericht

Maar eerst even een waarschuwing vooraf, want voordat je het weet wil je alleen nog maar deze blend in je koffieautomaat…

Dit is wat onze Mezza Forte Max Havelaar koffie zo bijzonder maakt:

1.       Het Max Havelaar stempel staat er garant voor dat elke koffieboon eerlijk is verhandeld. Want “Hulp is mooi, maar een eerlijke prijs is beter. Dan hoeven wij onze hand niet langer zelf op te houden”. Dit uitgangspunt staat aan de basis van het Max Havelaar certificaat. Zo heeft een koffieplukker die op een Max Havelaar plantage werkt het recht zijn eigen grond te kopen, staat de vrouw gelijk aan de man en is kinderarbeid verboden. Dus elke keer als je op de knop van de koffiemachine drukt, draag je met deze blend bij aan een betere samenleving.

2.       Mezza Forte betekent ‘medium sterk’. Deze blend wordt mild gebrand en geeft een heerlijke zachte, maar volle smaak. Om die specifieke smaak te bereiken worden zowel de pittige Arabica bonen als de mildere Robusta bonen gebruikt. Deze uitgebalanceerde samenstelling (veel Arabica en een klein deel Robusta) vormt de basis van deze prestigieuze blend.

Van Duijnen Koffie (Koffiebranderij)-92

Wat is het verschil tussen arabica en robusta koffiebonen?

Robusta koffiebonen hebben een bittere smaakeigenschap en geven de blend pit en kracht. Dit komt doordat deze boon relatief veel cafeïne bevat. Cafeïne is het natuurlijke beschermingsmiddel dat de koffieplant bezit om zich weerbaar te maken tegen ongedierte. Daardoor is het mogelijk om de bonen in warmere, lager gelegen gebieden (op zeeniveau) te telen waar meer ongedierte voorkomt dan hoger gelegen gebieden. Door de stevige, robuuste smaak komt deze boon aan zijn naam.

De uitgebalanceerde samenstelling van Arabica en Robusta bonen vormt de basis van deze prestigieuze blend.

Arabica bonen bevatten relatief weinig cafeïne waardoor ze minder resistent zijn tegen ongedierte. Deze koffieplanten groeien op meer dan 800 meter boven zeeniveau (waar minder organismen leven dan in lager gelegen gebieden). Op deze hoogte moet de plant veel meer zijn best doen om de beschikbare voedingsmiddelen uit de grond op te nemen. Dit geeft de Arabica koffieboon zijn karakteristieke milde, maar volle smaak.

Hoewel de oorsprong van de Arabica koffieboon in Ethiopië ligt, dankt hij zijn naam aan de Arabieren. Zij waren de eersten die deze bonen verkochten aan het rijke westen en later ook in andere delen van de wereld. De Arabieren gaven de koffiebonen een herkenbare naam: Arabica. Meer informatie over koffiebonen lees je op www.koffiebonen.favos.nl.

Neem zelf de proef op de som

De mix van twee zeer verschillende koffiebonen zorgt ervoor dat we met de Mezza Forte Max Havelaar koffie een volle, milde kop koffie kunnen zetten, en toch het beetje bitter toevoegen dat espresso- en cappuccinodrinkers zo waarderen.

Nieuwsgierig geworden naar deze topblend van Van Duijnen?  Vraag dan een gratis smaaktest aan!

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…