Waarom is een watertap op kantoor een goede investering

Deel dit bericht

Waarom is een watertap op kantoor een goede investering?

Nederland snapt het belang van (schoon) drinkwater. Nog steeds zijn wij een van de weinige landen waar je uit de kraan kunt drinken. Toch is het drinken van voldoende water op kantoor nog steeds een uitdaging. Hoe kan dat? En nog belangrijker, wat doen we daaraan? Water is tenslotte belangrijker dan je denkt.

Belang van water op kantoor

Het belang van water voor de (arbeids)prestatie wordt nog vaak onderschat. Al bij 1% dehydratie worden de eerste milde klachten merkbaar; dorst, droge mond, weinig plassen (en dus weinig opstaan), vermoeidheid en krampen of spierspasmes. Hieruit vloeien ook weer klachten. Door weinig te moeten plassen sta je minder vaak op en kan spierstijfheid het gevolg zijn. Vermoeidheid heeft effect op het concentratievermogen en geheugen. Krampen en spierspasmes zijn ook niet bepaald bevorderlijk voor het typen.

De uitdaging

Dat water niet het meest populaire drankje is op kantoor is algemeen bekend. Wanneer koffie, chocolademelk en zelfs frisdranken tot de opties behoren is de keuze snel gemaakt. En meestal valt de keus dan niet op water.

Er zijn 4 manieren om het drinken van water op kantoor te stimuleren:

Maak het zichtbaar

Denk aan duidelijke watertappunten. Of felgekleurde duurzame drinkflessen op het bureau. Hierin kun je best creatief zijn. Zo kun je e-mailhandtekeningen naar collega’s afsluiten met “Neem je nu even een slokje water?”

Maak het plezierig

Tegenwoordig is de associatie die we met producten hebben net zo belangrijk als het product zelf. Net zoals we de koffiehoek gezellig maken, creëert een leuke watertaphoek ook een positieve associatie met het drinken van water. Maak het een fijne plek met een mooie koffiecorner waar collega’s graag bij elkaar komen.

Maak het aantrekkelijk

Ook de smaak van water is belangrijk. Water tappen uit dezelfde automaat als de koffie wordt over het algemeen niet goed ervaren. Vaak kun je de koffie van je voorganger nog proeven.

Om dit te voorkomen wordt steeds vaker gekozen voor een apart watertappunt. Zo is de KRNWTR watertap die wij leveren erg populair. Niet alleen heeft deze watertap een stoere, moderne uitstraling, het water is ook direct aangesloten op de waterleiding. Nooit meer “koffiewater,” maar gewoon KRNWTR.

Maak het makkelijk

Mensen zijn geneigd te kiezen voor de snelste optie. Medewerkers die liever geen water drinken zijn vaak wel bereid om meer thee te drinken. Toch is thee zetten niet altijd efficiënt. Zo moet je eerst het water koken, wat velen al kunnen zien als een obstakel en toch weer voor de makkelijkste optie kiezen: koffie. Met aanwinsten als de Quooker is dit probleem snel opgelost. In een mum van tijd zet je de heerlijkste thee.

Geef je collega’s een duwtje in de juiste richting en zet de watertap vooraan in de op die plekken waar medewerkers vaak langslopen of maak het de eerste optie in het koffiemenu (hier kunnen onze service monteurs bij helpen).

 

Maak water onweerstaanbaar binnen jouw bedrijf en neem vandaag nog contact met ons op!

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…