Koffiedik ophalen

  1. Home
  2. Koffiedik ophalen

Koffiedik is geen afval!

Wist je dat zelfs het restafval van koffie geen afval hoeft te zijn? Het kan als grondstof dienen voor veel nieuwe producten zoals oesterzwammen, zeep en zelfs schoenen! Daarom bieden wij twee mogelijkheden om koffiedik te recyclen. In de Almere in samenwerking met Upzwam en landelijk in samenwerking met PreZero (voorheen SUEZ).

Circulair koffiedrinken

Grondstof voor nieuwe producten

Duurzaam

koffiedik ophalen

Verlaag je CO2-footprint

Gemiddeld drinkt de Nederlander gemiddeld 4 kopjes koffie per dag. Een groot deel daarvan drinken we op het werk. In totaal zijn dat meer dan 10 miljoen koppen koffie per dag, met een bijbehorende hoeveelheid koffie’afval’ tot gevolg. Maar het hoeft dus geen afval te zijn! Als jullie kiezen voor circulaire verwerking koffiedik reduceer je met een minimale inspanning direct jullie afvalproductie en CO2-footprint.

Kroketten van oesterzwammen

In de regio Almere werken we samen met Upzwam. Daarbij is circulariteit en het beperken van CO2-uitstoot het vertrekpunt. Zo haalt Upzwam het koffiedik bijvoorbeeld per fiets of met elektrisch vervoer op. Het koffiedik is een waardevolle voedingsbodem voor diverse exotische paddenstoelen. Deze paddenstoelen vormen vervolgens weer de basis voor allerlei heerlijke gerechten. Van culinaire hoogstanden in top restaurants tot heerlijke oesterzwamkroketten bij jou thuis.

koffiedik halen doet Van Duijnen

Ook circulair koffiedik recyclen?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Stuur ons dan een e-mail en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever even bellen? Dat kan natuurlijk ook. Bel ons op 036 – 53 87 821.

Deze bedrijven drinken al Van Duijnen koffie

Bekijk ook deze diensten

Meneer Van Duijnen

Aangenaam, ik ben Meneer Van Duijnen. Mijn passie: jouw koffievoorziening, altijd goed geregeld.

Full Operating

Puur gemak. Dagelijks jouw koffievoorziening schoon, bijgevuld en de omgeving weer netjes.

Service contracten

Slechts twee servicecontracten om uit te kiezen. Wel zo duidelijk. Wat je ook kiest, je hebt altijd koffie!

Menu