Over van Duijnen

“We geloven in ambacht en innovatie. Samen met koffie is dat een krachtige combinatie.”

De geschiedenis van Van Duijnen gaat terug naar 1941, toen meneer Van Duijnen zijn loopbaan begon als stagiair bij een handelsbedrijf in Amsterdam. In zijn memoires vertelt hij: “In de oorlog moest ik mijn baan als vertegenwoordiger opgeven en startte ik G.A. van Duijnen’s Handels Maatschappij. Maar pas na de bevrijding kon ik het bedrijf stap voor stap opbouwen en specialiseerden we ons in het leveren van allerlei automaten.”

Meneer Van Duijnen was een echte pionier; hij haalde als één van de eersten de koffieautomaat vanuit Amerika naar Nederland. Hij zette z’n beste technici aan het werk om de automaten te doorgronden, verder te ontwikkelen en zelf te bouwen. En met succes.

Koffieboon van Duijnen Koffie

Van Duijnen, 80 jaar later

Nu, 80 jaar na de start van het bedrijf stroomt de koffie nog steeds door onze aderen. Begonnen in Amsterdam, via Weesp, zijn we inmiddels gevestigd in het centraal gelegen Almere.

Het bouwen van machines laten we tegenwoordig over aan anderen; zo kunnen we altijd de beste koffieautomaten selecteren die op de markt komen. Elke automaat die ons pand in Almere binnenkomt, wordt streng beoordeeld en volledig gecontroleerd. Vervolgens wordt de machine  afgesteld naar onze hoge maatstaven en naar de persoonlijke smaak van onze klanten. Zo maken we van elke machine een echte ‘Van Duijnen’.

En met hoogwaardige koffieautomaten horen ook de beste ingrediënten, topservice en (preventief) onderhoud waar je als klant geen omkijken naar hebt. Dat maakt het verschil tussen gewoon lekkere koffie en een (h)eerlijke en zorgeloze smaakbeleving.

Gula Gula

Duurzaamheid

Inmiddels combineren we onze passie voor koffie met vakmanschap en verantwoord ondernemen. De wereld om ons heen verandert. Bij Van Duijnen willen we deze wereld beter achterlaten dan dat we deze hebben aangetroffen. Dit is zo belangrijk voor ons, dat duurzaamheid al lange tijd in het DNA zit van al onze activiteiten en onze medewerkers.

Is jouw bedrijf steeds vaker op zoek naar praktische MVO-oplossingen? Van Duijnen Koffie kan daarbij helpen. Vanzelfsprekend met een hele reeks verantwoorde koffie- en theeproducten, maar ook doordat wij duurzaam en verantwoord omgaan met materialen, grondstoffen en vervoersmiddelen. En daar kun je als klant van Van Duijnen ook weer je voordeel mee doen. Benieuwd naar wat wij allemaal doen, lees dan meer op de pagina maatschappelijke verantwoordelijk ondernemen.

Sinds 2016 wordt de Van Duijnen Koffie geheel CO2 neutraal gebrand. Zo helpen we onze klanten met verantwoord ondernemen. Niets ingewikkeld, geen investeringen. Maar gewoon daar beginnen waar goede ideeën worden geboren: bij de koffieautomaat.