Over van Duijnen

  1. Home
  2. Over van Duijnen

We geloven in ambacht en innovatie. Samen met koffie is dat een krachtige combinatie.

De geschiedenis van Van Duijnen gaat meer dan 75 jaar terug en begint bij – wie anders – meneer Van Duijnen, die zijn loopbaan begon als stagiair bij een handelsbedrijf in Amsterdam. In zijn memoires vertelt hij: “In de oorlog moest ik mijn baan als vertegenwoordiger opgeven en startte ik ‘G.A. van Duijnen’s Handels Maatschappij’. Maar pas na de bevrijding kon ik het bedrijf stap voor stap opbouwen en specialiseerden we ons in het leveren van allerlei automaten.”

Van Duijnen was een echte pionier; hij haalde als één van de eersten de koffieautomaat vanuit Amerika naar Nederland. Hij zette z’n beste technici aan het werk om de automaten te doorgronden, verder te ontwikkelen en zelf te bouwen. En met succes. Nog altijd genieten we van het ambacht van vers gezette koffie, gecombineerd met innovatief vakmanschap.

Het bouwen laten we tegenwoordig over aan anderen; zo kunnen we altijd de beste koffieautomaten selecteren die op de markt komen. Maar elke automaat die ons pand in Almere binnenkomt, wordt streng beoordeeld en volledig gecheckt, en afgesteld naar onze hoge maatstaven. En naar de persoonlijke smaak van de gebruikers. Zo maken we van elke machine een echte ‘Van Duijnen’.

Zorgeloos genieten

Maar onze passie voor koffie gaat verder. Want bij hoogwaardige koffieautomaten horen de beste ingrediënten, topservice en (preventief) onderhoud waar je als klant geen omkijken naar hebt. Dat zit in onze genen, en maakt het verschil tussen gewoon lekkere koffie en een (h)eerlijke en zorgeloze smaakbeleving.

(H)eerlijke koffie is zuivere koffie

Samen verantwoord

“De wereld beter achterlaten dan dat we deze hebben aangetroffen enkele decennia geleden. Dit is een voorwaarde voor ons om zaken te doen”

Dit zijn de letterlijke woorden van onze directeur Paul Kragten. Bij iedere beslissing die we nemen laten wij ons leiden door deze motivatie. Van de keuze voor onze koffies tot invulling van ons wagenpark.

Duurzaamheid

Menu