Koffie over de wereld
Americano
De Americano dankt zijn naam aan de koffie die Amerikaanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog in Italië dronken. De Italiaanse espresso’s waren te sterk voor de soldaten, die de zachtere Amerikaanse koffies gewend waren. Door een espresso aan te lengen met een even grote hoeveelheid water, werd een smaak gecreëerd die hen aan thuis deed denken
Café de olla
Café de olla is de traditionele koffie van Mexico. De donker gebrande koffie wordt met een fijne zeef gefilterd, daarna wordt er bruine suiker met een rokerige karamelsmaak (piloncillo) toegevoegd. De Mexicanen serveren de koffe in een aarden pot (een olla) die een typerende smaak aan de koffie geeft. Nog
een kaneelstokje erin en klaar is de Café de olla!
Wiener melange
Het zal je niet verbazen dat Wiener Melange oorspronkelijk uit Wenen komt. In een echte Wiener Melange zit donker gebrande koffie, chocolade, slagroom en een eidooier. Maar die eidooier laten ze tegenwoordig vaak weg. Soms wordt nog een scheutje cognac aan de koffie toegevoegd. De Wiener Melange is zo een bijzondere mix van warm en koud, zoet en bitter.