Bijdragen aan duurzaamheid van koffieprut tot koffieplant

Deel dit bericht

Duurzaamheid en circulariteit blijft steeds belangrijker worden. Het belang en bewustzijn van duurzaamheid en circulariteit is iets waar Van Duijnen graag aan bijdraagt. Zo hebben wij recent het aantal auto laadpalen uitgebreid en gaat geleidelijk het volledige wagenpark over op elektrische auto’s.

Daarnaast dragen we bij aan mooie projecten zoals het GulaGula project waarbij het ecosysteem op West-Sumatra in de natuurlijke staat wordt hersteld wordt en de lokale werkgelegenheid wordt bevorderd. Hiermee compenseert Van Duijnen haar volledige CO2 uitstoot. Met deze stap opereert Van Duijnen 100% CO2-neutraal. Ook werken we samen met partners als Upzwam waarbij alle koffieprut van ons en onze klanten uit Almere wordt ingezameld om vervolgens oesterzwammen op te kweken.

Duurzaamheid met koffiedik

Maar naast het kweken van heerlijke oesterzwammen kan je met koffie (prut) nog veel meer duurzame oplossingen bereiken. Je kan er bijvoorbeeld complete meubelen van produceren, van de koffievezels textiel voor kleding produceren en er zijn zelfs bedrijven die van koffiedik biogas maken en zo hele woningen ermee kunnen verwarmen! Naast een enorme variatie aan producten die je kan maken van koffieprut is het ook een voedingsrijke bron voor planten. Je kantoorplant of Van Duijnen koffieplantje zal er zeker van genieten.

Circulairiteit tijdens Floriade Food Experience

In het kader van circulariteit en duurzaamheid droeg Van Duijnen recent bij aan de Floriade Food Experience. Dit deden we met twee duurzame meubels en energiezuinige koffiemachines gevuld met onze Max Havelaar bonen. Het gebruik van de Max Havelaar bonen was een bewuste keuze. Zo heeft een koffieplukker die op een Max Havelaar plantage werkt het recht zijn eigen grond te kopen, staat de vrouw gelijk aan de man en is kinderarbeid verboden. Dus elke keer als je op de knop van de koffiemachine drukt, draag je met deze blend bij aan een betere samenleving. Tijdens het evenement in een kas op het Forum, midden in Almere, werd op een interactieve manier getoond hoe je oesterzwammen kunt kweken op koffiedik en circulariteit kunt bereiken.

Wil jij ook een 100% duurzame oplossing voor jouw organisatie? Met het onze Duurzame Koffiehoek heb je een volledig duurzame en mobiele koffievoorziening voor op kantoor. Hiermee geniet je dagelijks van de lekkerste koffie op het werk en draag je bij aan een groenere wereld. De Duurzame Koffiehoek bestaat uit een trendy meubel, een energiezuinige koffieautomaat en ook alle duurzame toebehoren -van roerstaafjes tot bekertjes- zijn inbegrepen.

Steeds meer organisaties hebben behoefte aan hoogwaardige en duurzame koffie op het werk. En zijn daarnaast op zoek naar manieren om hun duurzaamheidsfilosofie uit te dragen. De duurzame koffiehoek biedt de mogelijkheid om jouw duurzaamheidsfilosofie écht uit te dragen voor klanten en medewerkers. Op een plek waar alles samenkomt: de koffieautomaat!

Voor meer informatie of een gratis proefplaatsing kijk op: https://www.vanduijnen.nl/duurzaamheid/

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…