De zetmethoden bij Van Duijnen

Deel dit bericht

De zetmethoden bij Van Duijnen

Bij Van Duijnen werken we met drie zetmethoden. Bonen, instant en gemalen (freshbrew) koffie. Wat de beste oplossing is, hangt volledig af van jouw situatie. Wat vinden jij en je collega’s belangrijk? Willen jullie vooral snelheid en gemak vanwege piekbelasting of kies je voor beleving? Een machine, en daarmee de zetmethode, kies je voor langere tijd. Wij ontdekken graag samen met jou wat bij jullie past.

 

Espresso koffiemachine

Een espresso koffiemachine noemen we ook wel een bonenmachine. De machine waarbij je de bonen ziet, het malen hoort en de vers gemalen koffie ruikt terwijl de machine jouw koffie maakt. Verser wordt het niet! Nadat de bonen zijn gemalen perst de machine onder hoge druk water door de gemalen koffie, zodat de koffie goed haar smaak af kan geven, dit noemen we extractie. Het resultaat is een meer krachtige koffie van hoge kwaliteit. De snelheid: ca. 30 seconden per kopje.

Voordelen verse bonen koffiemachine

  • Meest verse koffie
  • Beste kwaliteit
  • Minste verlies van aroma’s
  • Verhoogt de beleving

Instant koffiemachine

Instant koffie noemen we ook wel vriesdroog koffie. Dit is sterk geconcentreerde koffie die eerst is gezet en waar vervolgens het vocht is uitgehaald. De gezette koffie wordt gesproeidroogd in hete lucht of gevriesdroogd bij -40°C. Zo verdwijnt het water uit de koffie en ontstaan korreltjes pure koffie met een lange houdbaarheid. Bij de Van Duijnen koffies is dit zelfs CO2-neutraal. Met het concentraat van fijne korrels zet je snel en eenvoudig een kop koffie. Er hoeft alleen maar water bij. De snelheid: ca. 8 seconden per kopje.

Voordelen Instant koffiemachine

  • Hoge zetsnelheid
  • Minder onderhoud
  • Lage storingsgevoeligheid
  • Geen koffieresidu

Freshbrew koffiemachine

Freshbrew koffie kennen we ook wel onder de naam gemalen koffie. Heet water wordt door de gemalen koffie ‘getrokken’ zodat de koffie zijn smaak af kan geven. Deze koffie lijkt eigenlijk het meest op de klassieke zetkoffie van thuis. Door de beperkte voordelen zien we de vraag naar deze machines steeds verder dalen. Snelheid: ca. 25 seconden per kopje.

Voordelen Freshbrew koffiemachine

  • (Beperkt) sneller dan een verse bonen machine
  • Constante kwaliteit

Uiteraard kan je zelf de keuze maken voor een zetmethode. Wij raden echter aan om altijd advies te vragen zodat je zeker weet dat je ook op de lange termijn tevreden bent met jouw koffie. Vul onderstaand formulier in of bel ons op 036 – 538 78 21 . Wij helpen je graag!

 

Aanvraag formulier

Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Nieuwsbrief
Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…