Gezond leven met koffie, thee en water drinken

Deel dit bericht

Water drinken is hip

Water drinken we al lang niet meer alleen om onze dorst te lessen. Het is een dagelijks onderdeel van gezond leven geworden. De vele varianten water die we zien verschijnen illustreren deze trend. Plat water, licht bruisend water en water waar we zelf verse producten aan toevoegen. Water drinken is verfrissend en hip!

Water houd je scherp

Maar water doet meer. Het zorgt er ook voor dat je alert blijft. Iedereen weet dat ons lichaam elke dag water nodig heeft, maar wist je dat de hoeveelheid water nogal nauw luistert? Te veel maar vooral te weinig water is namelijk direct merkbaar in het functioneren van je organen en je hersenen. Wanneer je brein al 2% te weinig water binnen krijgt, verliest het zijn alertheid en focus. Een goede balans in onze vochthuishouding heeft dus een positief effect op jouw (werk)prestaties. Pak na het lezen van deze blog dus gerust nog een heerlijk glas water zodat je er weer vol tegen aan kan!

Koffie, thee en water in de Schijf van Vijf

Ook in werkomgevingen zien we de opmars van waterautomaten, als gezonde en verfrissende afwisseling voor werknemers. En terecht! Water staat net als koffie en thee (zonder suiker) in de Schijf van Vijf, een voedingswijzer over de essentie van goed eten en drinken. Kortom, personeel en relaties worden blij en gezond van een uitgebreid aanbod van koffie, thee en water. Wist je bijvoorbeeld dat zwarte en groene thee ook bloeddrukverlagend werken en het risico op een beroerte verkleinen? Op www.voedingscentrum.nl vind je meer onafhankelijke informatie over deze gezonde dranken in de Schijf van Vijf.

Zorg goed voor jezelf en je collega’s en neem vandaag nog contact met ons op!

 

 

Aanvraag formulier

Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Nieuwsbrief
Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…