Onderzoek koffie en thee 2022

Deel dit bericht

Onderzoek Nederlandse koffie- en/of theedrinkers

In opdracht van branchevereniging Koffie & Thee Nederland heeft Ruigrok NetPanel dit jaar weer een onderzoek gedaan onder Nederlandse koffie- en theedrinkers. Hierin is de kennis, houding en gedrag van Nederlanders die minimaal 1 keer per week koffie en/of thee drinken, onderzocht. In totaal hebben 1.413 Nederlanders aan dit onderzoek meegedaan.

Koffie meest gedronken na kraanwater

Bijna 8 op de 10 Nederlanders drinken minimaal 1x per week koffie. Voor thee is dat bijna 7 op de 10 Nederlanders. 63% drinkt dagelijks koffie en 40% drinkt dagelijks thee.

Welke dranken worden het meeste gedronken door Nederlanders

Hoeveel kopjes koffie en thee gemiddeld per dag?

Bij de contractbespreking voor een nieuwe koffieautomaat, is het wel handig dat je weet hoeveel kopjes koffie en thee gemiddeld gedronken worden. Uit dit onderzoek blijkt dat je rekening kunt houden met gemiddeld 3,8 kopjes koffie en 2,9 koppen thee per dag. Werken er bij jouw bedrijf meer mannen dan vrouwen, dan zul je met meer koffie rekening moeten houden. En zijn er meer vrouwen in dienst dan zullen er meer kopjes thee gedronken worden dan deze gemiddelde cijfers laten zien.

Hoeveel koffie en thee wordt gemiddeld gedronken per dag

Welke koffievarianten worden gedronken?

Wil jij als facility manager of inkoper weten welke soorten koffie je minimaal nodig hebt voor in de koffieautomaat, dan geeft het onderstaande overzicht een goed beeld. Zwarte koffie wordt nog steeds het meest gedronken. Hierna is cappuccino de favoriet. Een mooie toevoeging voor je koffieautomaat is dan espresso, latte macchiato en koffie verkeerd. Het aantal soorten dat wordt gedronken is ook weer leeftijdsgebonden. Zo drinken jongere mensen relatief meer cappuccino (61%) en macchiato (30%).

Welke koffievarianten worden gedronken door Nederlanders

Bron: Koffie & Thee Nederland

Meer weten waarmee je rekening moet houden als je toe bent aan een nieuwe koffieautomaat? Neem gerust contact op met ons en we vertellen je graag meer.

Veelgestelde vragen

Kraanwater wordt door 94% van de Nederlanders wekelijks gedronken. Koffie wordt door bijna 8 op de 10 Nederlanders minimaal 1x per week gedronken en thee wordt door bijna 7 op de 10 Nederlanders minimaal 1x per week gedronken.

Gemiddeld wordt er 3,8 kopjes koffie per dag gedronken in Nederland.

Nederlanders drinken gemiddeld 2,9 koppen thee per dag.

Zwarte koffie is het meest favoriet bij 66% van de koffiedrinkers. 47% van de koffiedrinkers drinkt het liefst cappuccino. Hierna volgen espresso (18%), latte macchiato (18%) en koffie verkeerd (13%).

Ja, daar zit wel verschil tussen. Jongere koffie drinkers geven de voorkeur aan cappuccino (61%) e macchiato (30%).

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…