Van Duijnen bedrijven ambassadeur van Oxfam Novib

Deel dit bericht

Sinds 2011  is Van Duijnen Koffie Bedrijven ambassadeur van Oxfam Novib, een organisatie die zich inzet voor een wereld zonder armoede, met gelijke kansen voor iedereen. Want net als van Duijnen gaat Oxfam Novib uit van de kracht en mogelijkheden van mensen zelf.

Met ons ambassadeurschap steunen we microfinanciering en helpen we arme mensen in ontwikkelingslanden om met een kleine lening een eigen bedrijf te starten, zodat zij kunnen werken aan een zelfstandig bestaan. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat goed ondernemerschap heel goed samen gaat met idealen, met aandacht voor mens, maatschappij en milieu.

Het bewijs levert Monica Dudu, onderneemster uit Zuid-Sudan. Zij begon met een microkrediet van 54 euro. Inmiddels heeft ze twee bedrijfjes. De zaken gaan zo goed, dat ze zelfs iemand in dienst heeft genomen. Monica heeft,  na een klein zetje, op eigen kracht aan de armoede weet te ontsnappen.

Bekijk het verhaal van Monica Dudu uit Zuid-Sudan.

Daar worden we bij Van Duijnen blij van! En daarom kijken we als bedrijvenambassadeur van Oxfam Novib ook naar de sociale en maatschappelijke kant van het ondernemerschap.

Ook op andere MVO-terreinen is Van Duijnen duurzaam actief. We hebben aandacht voor duurzame koffie- en theeproducten en treffen maatregelen om binnen ons bedrijf energiegebruik en milieubelasting te verminderen:

·         CO2 neutraal gebrand koffie
De branderij van ons eigen koffielabel heeft een eigen zuiveringsstation en recyclet het afval dat vrijkomt bij het brandingsproces. In 2015 is de branderij volledig CO2 neutraal geworden, door over te stappen naar 100% duurzaam geproduceerde elektriciteit, het plaatsen van warmteterugwinning-technologie en betere isolatie van de machines. De hoeveelheid CO2 die overblijft wordt gecompenseerd door het participeren in een Gold Standaard project, met als doel de ontbossing in ontwikkelingslanden tegen te gaan.

·         Max Havelaar keurmerk
Een aantal van onze producten is voorzien van het Max Havelaar keurmerk. Dit keurmerk staat voor fatsoenlijke handelspraktijken, een eerlijke prijs, steun aan kleinere boeren en plantages in ontwikkelingslanden en biologische en sociaal verantwoorde productie. Dit geldt trouwens ook voor ons theelabel, Dilmah thee. Van de gemaakte winst komt een percentage ten goede aan kleinschalige theebouw en welzijnsbevordering voor de Sri Lankese bevolking. Een deel van onze producten wordt volgens biologische principes verbouwd.

Van Duijnen Koffie (Koffiebranderij)-209

·         Milieubewustzijn binnen ons bedrijf
Wij stimuleren hergebruik van onderdelen uit automaten, het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen en led-verlichting. Bij de samenstelling van ons wagenpark kijken we kritisch naar het milieulabel en belonen we zuinig rijgedrag.

Je leest het al, ons MVO-beleid is continu in ontwikkeling, met enthousiaste betrokkenheid van onze medewerkers. We houden je graag op de hoogte van onze inspanningen rond duurzaam en verantwoord ondernemen. We delen ook regelmatig nieuws via Linkedin.

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…