Van Duijnen kiest voor CO2 neutraal gebrande koffie

Deel dit bericht

Goed nieuws! Vanaf begin 2016 wordt alle espresso en fresh brew koffie van het eigen merk van Van Duijnen geheel CO2 neutraal gebrand. Dat is goed nieuws om meer dan één reden.

  1. Koffie is, na aardolie, het grootste exportproduct ter wereld. De productie heeft een enorme impact op mens en milieu. CO2 neutrale koffie is een bewuste keuze voor een gezond leefklimaat.
  2. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming investeert Van Duijnen Koffie op allerlei manieren in duurzame oplossingen, met respect voor mens én natuur. Duurzaamheid zit in ons DNA. CO2 neutrale koffie is dan ook een vanzelfsprekende invulling van ons beleid.
  3. Onze vaste koffieleverancier heeft jarenlange expertise op het gebied van verantwoord ondernemen en het branden van klimaat-neutrale koffie. Met een geavanceerde koffiebranderij die gasuitstoot reduceert, met duurzaam geproduceerde elektriciteit en energiebesparende maatregelen. Ook wordt er geïnvesteerd in Gold Standard klimaatprojecten in Afrika en Azië om de CO2-uitstoot lokaal te verminderen.

Duurzame koffie hoeft niet duur te zijn

Maar er is nog een reden, een hele belangrijke. En dat ben jij.
Want onze koffie is nu niet alleen de lekkerste koffie op het werk, het is ook een groene manier waarmee onze klanten invulling kunnen geven aan verantwoord ondernemerschap. En.. duurzame koffie hoeft niet duur te zijn! Van Duijnen heeft ervoor gekozen om volledig over te stappen naar CO2 neutrale koffie zonder extra kosten voor onze klanten. Zo kunt u ook nog eens kostenneutraal kiezen voor CO2 neutraal.

Naast CO2 neutraal gebrande koffie heeft Van Duijnen nog veel meer duurzame oplossingen rond thee en koffie op het werk. Niets ingewikkelds, geen investeringen. Gewoon daar beginnen, waar veel goede ideeën worden geboren:  bij de koffieautomaat.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze duurzame ideeën rond koffie op het werk? Neem dan even contact met ons op.

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…