welk koffie- of waterautomaat het best past in jouw kantoor

5 tips voor goede koffie op het werk

Deel dit bericht

In dit artikel geven wij je tips over wat bepalend is voor goede koffie op het werk.

Koffietip #1: Let op de Melange

  • Koffiebonen bepalen voor een groot gedeelte de smaak van je kop koffie.  Arabica of Robusta zijn de enige koffiebonen die geschikt zijn voor consumptie. De Arabica koffieboon heeft een volle smaak, verfijnde geur en laag cafeïnegehalte. De Robusta is krachtiger en voller van smaak (bitter) en heeft een hoger cafeïnegehalte. De koffie die we drinken, kan gemaakt zijn van 1 bonensoort. Maar meestal drinken we een mengsel (blend) van beide koffiebonen. Door de samenstelling van deze bonensoorten aan te passen, ontstaan er verschillende smaken. Bij Van Duijnen heb je keuze uit meerdere blends voor verschillende smaken. We gaan altijd samen op zoek naar de ideale melange voor jouw bedrijf. Want iedereen heeft zo z’n persoonlijke smaakvoorkeur.

Koffietip #2: Let op de Maling

  • De juiste maalafstelling van een espressomachine is van cruciaal belang voor een goede kop koffie. De bonen kunnen grof of fijn worden gemalen. Dit bepaalt de extractietijd. De tijd dat water en koffie in aanraking met elkaar zijn en hoe snel de koffie doorloopt. Dit gaat sneller bij een grovere maling. Verder zorgt een grove maling voor meer zure smaken en een fijne maling voor meer bittere smaken. Het is dus belangrijk de maling zo af te stellen dat deze smaken in balans zijn. Natuurlijk geeft het vers malen het beste resultaat.

Koffietip #3: Zorg voor de juiste Machine

  • Een zakelijke koffiemachine van goede kwaliteit bepaalt niet alleen de uiteindelijk smaak van koffie. Voor echte koffiebeleving moet de juiste machine op de juiste plek staan (ongeacht het type zetsysteem. Belangrijk is om rekening te houden met de snelheid waarop de machine koffie geeft, het gebruiksgemak en het aantal medewerkers van het bedrijf. Bij Van Duijnen Koffie zullen we allereerst goed onderzoek doen naar de situatie van jouw bedrijf, voordat we de meest geschikte koffiemachine adviseren.

Koffietip #4: Meneer van Duijnen

  • Ervaring en technische kennis bepalen uiteindelijk ook hoe goed jouw kopje koffie wordtWant hoe meer kennis van zaken (koffie in dit geval), hoe lekkerder de koffie zal smaken. “Meneer van Duijnen” is het premium service-concept dat wij aanbieden. Een ervaren service monteur van Van Duijnen komt langs voor een totale clean up. De koffievoorziening wordt gereinigd, opgeruimd en alles wordt nagelopen en bijgevuld. Wij hebben meer dan 75 jaar ervaring en beschikken over koffiespecialisten met passie voor het vak. Zij weten alles van bonen, zetsystemen en stellen elke koffiemachine af op de persoonlijke smaakvoorkeuren van jou en je collega’s.

Koffietip #5:  Let op Maintenance

  • Om de optimale smaak van elk kopje koffie te houden, is goed onderhoud noodzakelijk. Ons serviceteam staat bekend om het persoonlijke contact en de snelle hulp. De koffie-technici van Van Duijnen reizen door het hele land om koffiemachines te onderhouden en eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen. En wil je helemaal geen omkijken naar onderhoud en voorraadbeheer? Dan schakelen we onze topkracht Meneer Van Duijnen in.
Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…