koffie op het werk drink je samen met collega's

Goede koffie op het werk is belangrijker dan je denkt

Deel dit bericht

Als werkgever wil je natuurlijk dat je medewerkers tevreden zijn en goed presteren. Een belangrijk onderdeel om dit te bereiken, is het aanbieden van goede koffie op het werk. Maar hoe kies je de beste koffieautomaat voor je bedrijf en waarom is dit zo belangrijk? Lees verder voor meer informatie.

Goede koffie op het werk

Koffie op werklocaties, het is een onmisbare (verbindende) factor en een veelbesproken onderwerp. Zeker bij de koffieautomaat wordt er genoeg af-“gebabbeld”. We bespreken een paar voorbeelden van situaties om aan te geven hoe belangrijk koffie op het werk is. Als je één van onderstaande situaties herkent, dan is het hoog tijd om verandering aan te brengen in je koffie-management!

Je verheugt je op een goede kop koffie op werk, maar helaas

Je stapt ‘s morgens opgewekt je kantoor binnen en verheugt je al op de aroma’s van een heerlijke espresso om de dag goed mee te beginnen. De beker komt uit de automaat en: er druppelt een lichtbruin, waterig goedje in. Slootwater! Zie dan je goede humeur nog maar eens vast te houden. Terwijl een goede kop koffie op werk zo belangrijk is en ‘s morgens juist extra motiverend kan werken. Geef toe, hier zie je liever een andere koffieautomaat staan waar (h)eerlijke koffie uitkomt.

medewerkers drinken koffie op het werk

Een klant slechte koffie geven is overigens geen goed visitekaartje

Je komt aan op kantoor, begroet je eerste klant en maakt bijna een heerlijk kopje koffie voor hem. Totdat, de koffieautomaat op werk weer eens cappuccino zonder melk aflevert. Oh, oh. Dat je goede koffie op het werk voor ze hebt, dat mogen klanten gewoon van je verwachten. En trouwens, geniet de klant van goede koffie, dan komt hij graag bij je terug. Bij Van Duijnen leveren we kwalitatieve koffieautomaten en periodiek service & onderhoud, zodat dit soort problemen voortaan voorkomen worden.

bekertjes naast de koffieautomaat

Is de voorraad koffie op werk altijd op peil?

Na een lang overleg heb je trek in een schuimige cappuccino. Je arriveert bij de koffieautomaat. En wat zie je? De bekertjes zijn alwéér op. Altijd hetzelfde liedje. Waarom is het op peil houden van de voorraad zo moeilijk? Dat is het in ieder geval niet als je kiest voor het serviceconcept “Meneer van Duijnen”.

Thee als koffie, eh water?

Thee kan heerlijk verkwikkend zijn. Maar als je een dampende kop verse thee verwacht en je krijgt een bekertje bruin water dat naar koffie smaakt, dan valt dat toch echt vies tegen. Wat een teleurstelling. Dan maar weer theezetten met een ouderwetse waterkoker? Liever niet. De geavanceerde koffieautomaten van Van Duijnen houden alle smaken netjes gescheiden en zorgen op elk moment van de dag voor de lekkerste koffie én thee.

Smaken verschillen?

Je kent het wel, je staat bij de koffieautomaat en wilt iedere collega in de ochtend verblijden met een lekkere kop koffie op werk. Twee collega’s wensen een zwarte koffie, maar twee nieuwe collega’s wensen een dubbele espresso en een cappuccino. “Sorry, dat hebben we niet”, zeg je dan en je ziet meteen twee teleurgestelde gezichten. Smaken verschillen natuurlijk en vrolijke collega’s zijn productiever, toch? Een allround-koffieautomaat op werk met keuze uit verschillende koffieblends is dan de oplossing.

Is de koffiehoek altijd schoon?

Van jezelf en je collega’s verwacht je dat er netjes gewerkt wordt. Waarom zou je dan genoegen nemen met een vieze koffiemachine? Vlekken, druppels, koffiedrab, verstopte leidingen. Niet echt hygiënisch om bij zo’n smoezelige automaat een kop koffie op werk te tappen. En al helemaal niet gastvrij. Om de koffieautomaat in optimale conditie te houden – ongeacht de omstandigheden – ontwikkelden we bij Van Duijnen het concept: “Meneer Van Duijnen“.

Het kan ook anders (mét Van Duijnen)

Het lijkt zo vanzelfsprekend, altijd en overal goede koffie op het werk te hebben. Toch zijn er nog heel wat bedrijven waar het echt een stuk beter kan. Of liever gezegd: lekkerder. Natuurlijk, er komt best wat bij kijken om iedereen op elk moment van de dag van lekkere thee en koffie op het werk te voorzien. Maar gelukkig hoef je daar als bedrijf of instelling zelf weinig aan te doen. Tenminste, als je het eenmaal goed geregeld hebt. Bij Van Duijnen Koffie weten we als geen ander hoe je dat doet.

We inventariseren waar behoefte aan is en geven gedegen advies over de juiste machines en ingrediënten. Van Duijnen plaatst de beste koffiemachines voor je bedrijf en ervaren technici stellen deze perfect af op persoonlijke smaakvoorkeuren. Je kan dus altijd rekenen op onze uitmuntende service. Zo zit je nooit meer zonder goede thee of koffie op het werk.

Het vakmanschap van Meneer van Duijnen

Waarschijnlijk heb je voor het dagelijks onderhoud aan de koffieautomaat een verantwoordelijke medewerk(st)er binnen het bedrijf. Maar periodiek en professioneel onderhoud is ook belangrijk. Niet alleen voor de gebruikers van de automaat – zij vertrouwen op ‘hun’ koffie – maar ook voor het bedrijf, want een goede koffiemachine wil je niet zomaar 1-2-3 vervangen. Van Duijnen heeft hier iets op gevonden. Of liever gezegd, iemand: Meneer Van Duijnen.

Deze ervaren technicus voert het periodieke onderhoud van koffiemachines vakkundig uit, verhelpt kleine storingen, beheert de voorraad en geeft desgewenst besteladvies. Met het juiste onderhoud van de koffieautomaat zorg je voor de beste kwaliteit koffie en een langere levensduur van de automaat. Zodat je nooit meer onaangename verrassingen (of post-its) aantreft bij de koffieautomaat.

Ook een professionele koffieautomaat op werk? Vraag een offerte aan

Benieuwd naar de onderhoudsmogelijkheden van Meneer van Duijnen? Of direct een professionele koffieautomaat op werk bestellen die naadloos aansluit bij de behoeften van je personeel? Wacht niet langer en bekijk ons assortiment. Vragen? Stel ze gerust telefonisch via 036 538 78 21 of stuur ons een bericht.

Veelgestelde vragen

Goede koffie op het werk is duurzame koffie voor iedereen, voor elke smaak en in elke vorm. Een goede koffieautomaat voor op het werk is er één die niet alleen zorgt voor heerlijke koffie, maar ook voor heet water, warme choco of wiener melange. Een goede blend, van verschillende koffiesoorten. Tot slot is koffie pas echt goed als er sprake is van periodiek onderhoud aan de machine door een professional die weet wat hij doet. En dát, vind je allemaal bij Van Duijnen.

Welke koffie bij jou op het werk het meest geschikt is, is afhankelijk van meerdere factoren. Vind je alleen maar de smaak belangrijk, of ook de prijs? En hoe denk jij over duurzaamheid. Als je koffie op het werk wil, die iedereen lekker vindt, dan kunnen de medewerkers van Van Duijnen een smaaktest voor je organiseren.  Wij plaatsen een gratis koffieautomaat gedurende een bepaalde periode en je collega’s kunnen dan de verschillende koffies uitproberen en een cijfer geven. Zo zorg je ervoor dat iedereen tevreden is met de koffie op het werk.

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…