CO2 neutraal banner met auto van Van Duijnen Koffie

C02 neutraal, heel normaal

Deel dit bericht

Van de broeikasgassen die de mens uitstoot in de natuur is CO2 – oftewel koolstofdioxide – het gas dat veruit het meeste bijdraagt aan klimaatverandering. Daarom focussen we ons bij Van Duijnen op het verminderen van de CO2-uitstoot die ontstaat door onze producten, diensten en bedrijfsvoering.

CO2 neutraal uitstoot interne bedrijfsvoering Van Duijnen 2021 vs. 2022

Een betere rijstijl voor minder CO2-uitstoot

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers met een auto van de zaak zich bewust zijn van hoe zuinig en milieuvriendelijk ze rijden. Met een rijstijlanalyse brengen we dit in kaart.

De score in 2021 was een 6,5 en we hebben onszelf de ambitie gesteld om dit in 2022 te verhogen naar een 7,0. Dit doen we door continu te monitoren, het regelmatig te bespreken met de medewerkers en het onderdeel te maken van de beoordelingscyclus.

Voor 2022 hebben we uiteindelijk een cijfer van een 7,41 gerealiseerd!

CO2 neutraal duurzame rijstijl 2021 vs. 2022 Van Duijnen Koffie

Plaatsen zonnepanelen en plaatsen laadpalen

Er lagen al geruime tijd zonnepanelen klaar in ons magazijn om te plaatsen op ons dak. In 2021 bleek dit niet mogelijk, omdat de netbeheerder het niet aankon. In 2022 zijn de installatiewerkzaamheden gestart en ondertussen afgerond.

In totaal werden er meer dan 300 zonnepanelen geplaatst, zodat we onze eigen zonnestroom kunnen opwekken. Dit gebruiken we om onze elektrische auto’s op te laden. Hiervoor hebben we al vier extra laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst bij ons hoofdkantoor. Zo verhogen we het gebruikersgemak voor de bestuurders van elektrische voertuigen.

Bovendien zijn we met onze zonnepanelen voorbereid op de transitie om volledig te werken met het gebruik van zelf opgewekte stroom.

Meer lezen over het MVO jaarverslag 2022?

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…