Koffiecorner

Koffiecorner voor bedrijven

Heb je niet genoeg ruimte op het aanrecht voor de koffieautomaat in je koffiecorner? Wil je juist de duurzaamheid van jouw organisatie op een eenvoudige manier uitstralen? Of ben je op zoek naar een complete aankleding van je koffiecorner? Wat je ook zoekt, wij helpen je graag een goede keuze te maken. Ontdek hier de verschillende soorten koffiemeubels, onze prachtige duurzame meubel en diverse achterwanden.

Van een simpel kopje koffie naar een koffiebeleving

De koffievoorziening op kantoor is aan het veranderen. Vroeger waren we blij met een bekertje heet ‘zwart water’ als we aan het werk waren. Tegenwoordig is goede koffie het minste wat je als werkgever je medewerkers kunt bieden. Steeds vaker zie je dat kantoren worden voorzien van een koffiecorner.

De functie van koffie

Koffie bevat cafeïne. Een stof die je lichaam en geest stimuleert en activeert. Het helpt je om geconcentreerd, energiek en alert te blijven. Maar koffie heeft ook een sociale functie. Even een kopje koffie drinken met collega’s, een praatje bij de koffieautomaat zorgt voor verbinding.

Kantoor als ontmoetingsplek

Maar die momenten bij de koffieautomaat met je collega’s zijn wel een stuk minder geworden. We werken nu minder vaak op kantoor dan voor de pandemie. Dus als je eenmaal op kantoor bent, dan wil je ook even de gelegenheid hebben om rustig met je collega’s bij te kunnen praten. Daardoor is kantoor steeds meer een ontmoetingsplek geworden.

Faciliteer in de verbinding

De meeste mensen vinden persoonlijk contact belangrijk. Je kunt elkaars energie voelen en elkaars lichaamstaal zien waardoor gesprekken effectiever zijn. Ook zal het bijdragen aan een betere onderlinge relatie tussen medewerkers. Het is dus belangrijk om dit sociale aspect van kantoor goed te benadrukken. Dit kun je doen door meer ruimte te geven aan deze momenten van verbinding.

Mooie koffiecorner!

Dus zoek je een plek waarin je jouw medewerkers de tijd wilt geven voor sociale interactie en wilt inspireren. Bekijk dan eens de mogelijkheden die er zijn om je kantoor in te richten met een mooie koffiecorner. Let bij het inrichten van een koffiecorner op de volgende zaken.

Creëer een aparte ruimte op kantoor

Probeer een plek vrij te maken waar je een koffiemeubel kunt neerzetten. Daarnaast maak je het gezellig door het plaatsen van een leestafel, loungestoelen en wat planten. Heb je geen aparte ruimte dan kun je een ruimte afscheiden. Heel geschikt hiervoor zijn de speciale achterwanden. Door zo’n aparte ruimte zorg je ervoor dat je medewerkers zich even kunnen ontspannen of dat even kunnen overleggen met andere collega’s  zonder gestoord te worden.

Een koffiecorner in stijl

Bij de inrichting van een koffiecorner, wil je dat deze wel past bij de identiteit van je bedrijf. Vind je duurzaamheid belangrijk, dan kun je de koffiecorner aankleden met een duurzaam koffiemeubel. Die gemaakt wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en waarvoor gerecycled materiaal is gebruikt. Ben je op zoek naar een afscheidingswand, dan zijn de achterwanden ideaal die je helemaal in je eigen huisstijl kunt laten maken. En wil je echt een geweldige beleving creëren voor je medewerkers, dan zal het We Proudly Serve Starbucks® koffieprogramma heel goed in de smaak vallen.

Onze oplossingen voor een koffiecorner

Meest gekozen automaten

(H)eerlijke koffie is zuivere koffie

Samen verantwoord

“De wereld beter achterlaten dan dat we deze hebben aangetroffen enkele decennia geleden. Dit is een voorwaarde voor ons om zaken te doen”

Dit zijn de letterlijke woorden van onze directeur Paul Kragten. Bij iedere beslissing die we nemen laten wij ons leiden door deze motivatie. Van de keuze voor onze koffies tot invulling van ons wagenpark.

Duurzaamheid

Tom Tom Webfleet logo
Logo GulaGula
Keurmerken duurzaamheid
Max Havelaar Fairtrade Logo
Co2 operate logo biodiversiteit
Oxfam Novib Logo
EU Organic Logo Colour Version