Koffieautomaten bij Klunder Architecten

“Voor je personeel wil je gewoon een automaat met veel keuzes”

Klunder Architecten
Sjoerd Berghuis

“We wilden een onderhoudsvriendelijke koffieautomaat.”

“De reden dat we toe waren aan een nieuwe koffieautomaat, was dat de vorige automaat veel storingen had en we het onderhoud zelf moesten doen.” Van Duijnen Koffie in gesprek met Sjoerd Berghuis, architect en samen met Arnold Driesprong de eigenaren van Klunder Architecten in Rotterdam.

Architectenbureau’s in Nederland zijn er genoeg, maar er is maar één die de skyline van Almere heeft ontworpen. Klunder Architecten bestaat ruim 40 jaar en ontwerpt voornamelijk woningbouw en kantoorgebouwen door heel Nederland. Arnold is de bureaumanager en Sjoerd de architect.

Etna koffieautomaat met Sjoerd bij Klunder Architecten

In de ochtend is koffie echt noodzakelijk

“s Ochtends moet er echt koffie zijn. De koffieautomaat moet functioneren. En het preventief onderhoud moet uit handen worden genomen”, vertelt Sjoerd. Omdat Klunder Architecten het belangrijk vindt dat er altijd koffie is, hebben ze voor twee koffiemachines gekozen.

Aanleiding nieuwe koffiemachine

“De koffiemachine die we hiervoor hadden, moest je zelf helemaal schoonmaken en had ook veel storingen. Dan zag je ’s ochtends het lampje al brandden. Niemand had dan zin om die automaat te gaan schoonmaken. Omdat het elke keer zo’n gedoe was, waren we er wel van overtuigd dat de nieuwe koffieautomaat onderhoudsvriendelijk moest zijn.”

Ook kwam bij de vorige koffiemachine de koffie, chocolade en thee uit hetzelfde buisje. “Dat proef je dan wel, dat was niet echt een succes.” Bovendien was de keuze van de vorige machine beperkt. Door de jaren wilden de medewerkers steeds meer keuze. Toen Klunder Architecten naar een ander pand ging verhuizen, was dat hét moment om over te gaan op een andere koffiemachine.

“Voor je personeel wil je gewoon een automaat met veel keuzes.”

Koffiemachine moet wel passen bij de inrichting

De verhuizing van Klunder Architecten naar een ander pand, zorgde ook weer voor nieuwe eisen en wensen aan de inrichting. “In dit nieuwe kantoor hebben we een soort bar-balie. En de nieuwe koffieautomaat moest wel passen op die balie. Daarom was de maatvoering erg belangrijk. Ook hadden we eisen gesteld aan de uitstraling van de machine en de kleuren. De automaat die we nu hebben is mooi en de zwarte kleur past perfect bij onze inrichting.”

Verder vindt Klunder Architecten het belangrijk dat iedereen altijd welkom is.  Dat iemand even aan de bar kan zitten, zelf koffie en andere dingen kan pakken. “We wilden een entreehal die voelt als een soort bar/ontmoetingsruimte. Bovendien moet de machine aan onze medewerkers en andere bezoekers veel keuzes bieden.”

Op de koffieautomaten staat ook het logo van Klunder Architecten. Dat logo valt echt op bij onze klanten en er wordt vaak over gesproken. “Een apparaat waar je je eigen naam op kan zetten, dat is echt nieuw, veel mensen kennen dat niet. Het is een leuke gimmick.”

Etna Dorado koffieautomaat met logo Klunder Architecten

Een automaat met veel keuzes in het belang van het personeel

Bij het bepalen van de nieuwe machine was de uitstraling een van de eisen, maar het was ook belangrijk richting het personeel en klanten dat de nieuwe koffieautomaat veel keuzes zou hebben. Eigenlijk zo breed mogelijk. “Ik weet niet of er veel gebruik van wordt gemaakt, want dat wordt niet bijgehouden, maar dat je die keuze hebt, dat geeft een luxe gevoel.”

“We wilden een koffieautomaat die onderhoudsvriendelijk is.”

Een onderhoudsvriendelijke koffieautomaat met weinig storingen

Met de huidige Etna Dorado koffieautomaat hoef je alleen maar af en toe de koffiebonen bij te vullen en ongeveer één keer in de week op het knopje te drukken zodat de automaat gaat spoelen. “Het is nu heel onderhoudsvriendelijk”. Verder heeft Klunder Architecten een service contract met Van Duijnen, waarbij een servicemonteur 1 keer per jaar langskomt voor preventief onderhoud. Dat zorgt ervoor dat er nog minder kans is op storingen, waardoor de koffieautomaat optimaal blijft functioneren.

Sjoerd vult aan; “We zijn nu echt heel tevreden over deze automaat. We hebben bijna geen storingen. Misschien 2 keer in de 3 jaar dat we in dit nieuwe kantoor zitten. En dan zijn jullie ook snel ter plekke. En als de machine die enkele keer een storing geeft dan stoort dat ook veel minder. Want we hebben 2 machines.”

Duurzaam bouwen

Duurzaamheid is in de bouw een hot item. De wijze waarop gebouwen worden ontworpen door Klunder Architecten, daarbij is duurzaamheid van groot belang. In de ontwerpen zie je ook veel duurzame maatregelen. “Niet alleen energetisch in de installaties, maar ook in het ontwerp zelf. Dus bijvoorbeeld veel met groen werken, met groene daken, het toepassen van duurzame materialen en het duurzaam engineeren van je project.“

Skyline Almere Klunder
Skyline Almere Klunder

Skyline Almere

Ook in Almere Duin heeft Klunder Architecten veel gedaan. Zo zijn nagenoeg alle woontorens van de skyline aan het IJmeer door dit bureau ontworpen of uitgewerkt . “Almere wordt ook wel gekscherend binnen de gemeente “Klunder City” genoemd. En er staat nog maar de helft. Er komt nog veel meer bij waar wij hopelijk ook een grote bijdrage aan gaan leveren, dat is echt heel bijzonder.”

Lees ook de volgende klantverhalen

Over Van Duijnen

Meer dan 80 jaar geleden haalde Van Duijnen als een van de eerste ondernemers een koffieautomaat naar Nederland. Wat was zijn doel? Eenvoudig goede koffie voor op het werk. Ruim 80 jaar later is dat nog niet veranderd. Wij willen jou zorgeloos laten genieten van de lekkerste koffie(variaties) en overige getapte dranken. Dat doen we door de juiste combinatie van vakmanschap, innovatie, passie en verantwoord ondernemen.

Koffiebonen Van Duijnen Koffie

Deze bedrijven drinken al Van Duijnen koffie

Logo Reimert witte achtergrond
Logo gemeente Almere
Logo Antalis in kleur