koffiecultuur van Ziekenhuis Nij Smellinghe

“Koffie staat centraal in dit ziekenhuis. Dat moet gewoon goed geregeld zijn.”

Ziekenhuis Nij Smellinghe
Lex Moerke

De koffiecultuur van ziekenhuis Nij Smellinghe

De koffiecultuur van een vriendelijk, Fries ziekenhuis

Door het hele gebouw staan zo’n 65 koffieautomaten van Van Duijnen, voor personeel, patiënten en bezoekers.

“Er werken hier circa 1.200 mensen. In het pand zijn ook een verzorgingstehuis en de GGZ gevestigd. Daar verzorgen we ook de gehele koffievoorziening. Nij Smellinghe staat bekend als een informeel en vriendelijk ziekenhuis. We koken zelf, zijn actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en staan dicht bij de bevolking.”

Er zijn veel koffieaanbieders op de markt, maar bij Nij Smellinghe heeft men duidelijk voor Van Duijnen gekozen. “We hebben een paar jaar geleden een koffieproeverij gedaan. Daar kwam Van Duijnen gewoon als beste uit. Ze zijn snel en leveren een goede service. Dat staat bij ons bovenaan. Als er iets is, wordt het altijd snel opgelost. Heel prettig.”

“We hebben een paar jaar geleden een koffieproeverij gedaan. Daar kwam Van Duijnen gewoon als beste uit.”

Duidelijk MVO beleid

Nij Smellinghe hecht net als Van Duijnen veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. “We zijn continu aan het kijken waar we efficiënter en beter kunnen functioneren, bijvoorbeeld op het gebied van afvalverwerking en energie. Het ziekenhuis wil 7.500 zonnepanelen op de daken van het ziekenhuisgebouw installeren en zo op een duurzame manier elektriciteit opwekken. Ons doel is om een energieneutraal ziekenhuis te worden. Een hele uitdaging, want een ziekenhuis verbruikt veel energie. Maar het zit in de planning dat het echt gaat gebeuren.”

Van Duijnen koffie (Ziekenhuis Nij Smellinghe)-1

Instant koffie voor snelheid en gemak

Volgens Lex kent Nij Smellinghe echt een koffiecultuur. Er zijn veel pauzes en dan wordt er natuurlijk koffie en thee gedronken. Het ziekenhuis heeft inmiddels drie soorten koffiemachines in huis.

“Op sommige afdelingen, waar veel mensen komen, hebben we instant koffieautomaten staan van Van Duijnen, met Nestlé koffie. Instant koffie is hier het meest gebruikte zetsysteem omdat we daarmee snel grote hoeveelheiden koffie kunnen zetten. In ons bezoekersrestaurant zijn we sinds kort overgestapt op een koffiebonen machine, voor meer smaak- en koffiebeleving. Daar wordt met veel enthousiasme op gereageerd. Verder hebben we nog combinatie koffieautomaten. Dat zijn instant koffiemachines, die ook snel cappuccino en latte macchiato kunnen schenken.”

“Koffie staat centraal in dit ziekenhuis. Dat moet gewoon goed geregeld zijn.”

Van Duijnen verzorgt het reguliere onderhoud van alle koffiemachines. De afdeling Horeca en Services waar Lex Moerke leiding aan geeft, zorgt zelf voor het dagelijks reinigen en bijvullen van alle automaten. Deze relatief nieuwe afdeling is verantwoordelijk voor alle facilitaire zaken zoals patiëntenvoeding, restaurants, recepties, beveiliging en parkeerterreinen.

Koffiebonen machine

Lex is blij met Van Duijnen. “Koffie staat centraal in dit ziekenhuis. Dat moet gewoon goed geregeld zijn. Van Duijnen levert al meer dan vijf jaar naar tevredenheid alle koffiemachines en ingrediënten aan ons ziekenhuis. Ook nu, na een nieuwe afweging, hebben we weer voor Van Duijnen gekozen. En sinds kort dus ook voor de koffiebonen machine. Ik sluit niet uit dat we in de toekomst meer die kant op gaan: espressomachines waar de koffiebonen per kop vers worden gemalen. Heerlijke koffie!”

Van Duijnen koffie (Ziekenhuis Nij Smellinghe)-6

 

Lees ook de volgende klantverhalen

Over Van Duijnen

Meer dan 80 jaar geleden haalde Van Duijnen als een van de eerste ondernemers een koffieautomaat naar Nederland. Wat was zijn doel? Eenvoudig goede koffie voor op het werk. Ruim 80 jaar later is dat nog niet veranderd. Wij willen jou zorgeloos laten genieten van de lekkerste koffie(variaties) en overige getapte dranken. Dat doen we door de juiste combinatie van vakmanschap, innovatie, passie en verantwoord ondernemen.

Koffiebonen Van Duijnen Koffie

Deze bedrijven drinken al Van Duijnen koffie

Logo Reimert witte achtergrond
Logo gemeente Almere
Logo Antalis in kleur