Hero Smart Packaging Solutions

“Elke dag reinigt en vult een Van Duijnen medewerker alle automaten. Dat is totale ontzorging.”

Smart Packaging Solutions
Roland Griep

Wij zijn volledig ontzorgd met ‘Meneer Van Duijnen’

“Toen we bij Smart Packaging Solutions nieuwe koffieautomaten wilden aanschaffen, heb ik meegedaan aan een koffieproeverij die Van Duijnen had georganiseerd bij een andere klant, Nacco in Nijmegen. We wilden namelijk overstappen van fresh brew koffie naar instant koffie, en de persoonlijke smaken van de medewerkers wisselden nogal.”

Roland Griep werkt op de afdeling Facilitaire inkoop bij Smart Packaging Solutions in Loenen. Dit bedrijf maakt alle soorten en maten kartonnen verpakkingen, onder meer voor de bloemen- en voedselindustrie.

“Onze dozen gaan de hele wereld over. We hebben meerdere drukmachines, stansmachines en lijmmachines in huis om alle soorten en maten dozen te produceren.”

Er werken zo’n 180 mensen bij Smart Packaging Solutions, de meeste in volcontinu dienst. Roland: “We draaien 24/7, het hele jaar door. Ik heb veel contact met leveranciers, voor allerlei zaken. Eind vorig jaar zijn de nieuwe automaten door Van Duijnen geplaatst. Omdat de meningen over smaak nog steeds uiteen liepen, heeft Van Duijnen na de proeverij in Nijmegen ook een proefsessie bij ons op kantoor georganiseerd. Van elke afdeling kwamen zes mensen verschillende koffiesoorten proeven. Zo konden ze zelf voor hun eigen afdeling bepalen welke koffie er in hun automaat zou komen. Op die manier zijn we het hele bedrijf door gegaan. Dat werkte goed. En wat bleek? De meeste mensen vonden de espressovariant het lekkerst. Dus nu wordt de gewone koffie met de espressobonen gezet. Dan wordt ‘ie wel wat meer aangelengd, maar krijg je een robuustere smaak. Daarmee was het goed. Het heeft dus even geduurd, maar het was wel de moeite waard. Nu kunnen we voorlopig weer vooruit met lekkere koffie op het werk.”

“Elke dag komt de medewerker van Van Duijnen langs om alle automaten te reinigen en te vullen. Dat is totale ontzorging.”

Volledig ontzorgd met ‘Meneer Van Duijnen’

Een ander voordeel van de samenwerking met Van Duijnen is volgens Roland de full operating service. Deze service heet ‘Meneer Van Duijnen’.

Roland: “Vijf dagen per week komt hier een medewerkster van Van Duijnen Koffie langs (in dit geval dus eigenlijk ‘Mevrouw Van Duijnen’) om alle automaten te onderhouden, te reinigen en te vullen. Dat is wel nodig met zoveel koffiedrinkers. En prettig! Ze reinigt de koffiemachines, houdt de voorraden bij en kleine storingen worden netjes opgelost. Ook als ik er niet ben, loopt alles gewoon door. Dat is voor mij totale ontzorging.

Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij Van Duijnen Koffie. Vandaar dat we al zo lang zaken met ze doen, al zo’n tien jaar. De nieuwe automaten zijn vriendelijk voor de schoonmaak, geven minder storingen en ze leveren een stuk sneller koffie. Dat is het voordeel van instant koffie. Het gaat echt snel, mensen hoeven nooit lang te wachten.”

Van Duijnen koffie (Solidpack)-73

Koffieautomaat op maat

De koffieautomaten zijn door Van Duijnen stuk voor stuk afgesteld naar de wensen van Smart Packaging Solutions. Roland: “Er is door Van Duijnen ook een extra koud water-unit ingebouwd, omdat die niet standaard in deze koffiemachines zit. Daar komt heerlijk koud water uit.” Naast koffie wordt er ook thee uit de automaten geschonken. “De theesmaak is flink verbeterd bij de nieuwe automaten. Die is heerlijk vers. Ook als je eerst koffie hebt getapt, krijg je direct daarna een heldere, smakelijke thee.”

“De thee uit de instant koffiemachine smaakt echt heel goed. Ook als je eerst koffie hebt getapt.“

Vakmanschap en vernieuwing

“Samen met Van Duijnen hebben we ook een koffieproeverij voor klanten georganiseerd, hier in de 400 jaar oude papierfabriek in Loenen, waar je nog met de hand papier kunt scheppen. Daar hebben we in een mooie vergaderzaal heel veel soorten koffie van Van Duijnen geproefd en een rondleiding gegeven langs het oude papierambacht en de nieuwste technieken bij Smart Packaging Solutions om karton te verwerken.”

In dat opzicht lijken Smart Packaging Solutions en Van Duijnen Koffie eigenlijk wel op elkaar: ambacht en innovatie gaan bij beide bedrijven hand in hand, en met passie voor het vak worden de mooiste producten geleverd.

Lees ook de volgende klantverhalen

Over Van Duijnen

Meer dan 80 jaar geleden haalde Van Duijnen als een van de eerste ondernemers een koffieautomaat naar Nederland. Wat was zijn doel? Eenvoudig goede koffie voor op het werk. Ruim 80 jaar later is dat nog niet veranderd. Wij willen jou zorgeloos laten genieten van de lekkerste koffie(variaties) en overige getapte dranken. Dat doen we door de juiste combinatie van vakmanschap, innovatie, passie en verantwoord ondernemen.

Koffiebonen Van Duijnen Koffie

Deze bedrijven drinken al Van Duijnen koffie

Logo Reimert witte achtergrond
Logo gemeente Almere
Logo Antalis in kleur