vers gemalen Van Duijnen koffie bij Farm Camps

“Lekkere koffie is echt heel belangrijk op je werk.”

Camping Bakkum
Barbara Munnikes

Vers gemalen koffiebonen op de oudste camping van Nederland

Toen Barbara Munnikes anderhalf jaar geleden als Hoofd Receptie bij Camping Bakkum kwam werken, vond ze de koffie daar ‘echt niet lekker’. Ze gaf zichzelf dus al snel de opdracht om een nieuwe koffiemachine in de kantine te laten plaatsen. Met succes.

Barbara: “We hebben de koffieautomaat van Van Duijnen voornamelijk voor eigen gebruik, voor onze medewerkers. Het apparaat staat in de kantine. Maar we schenken van daaruit ook wel eens koffie voor de receptie, als er veel gasten staan.” Ook externe werklui maken graag gebruik van het apparaat. De espressomachine maalt de koffiebonen per kop koffie.

Op zoek naar betere koffie

“Toen ik hier anderhalf jaar geleden kwam werken, vond ik de koffie echt niet lekker. Een van mijn eerste missies was onderzoeken of we een nieuwe koffiemachine konden laten plaatsen. Want lekkere koffie is echt heel belangrijk op je werk. Ik ben op zoek gegaan naar een andere leverancier. Het mocht natuurlijk niet te veel kosten, maar verder kreeg ik de vrije hand.”

Barbara wilde graag een machine waar verse bonen in gaan. Het werd een espresso volautomaat. Hoe kwam ze bij haar keuze voor Van Duijnen? “Wat de doorslag gaf, was het gemak van het apparaat (niet ingewikkeld), de verse bonen en de service en het geduld van Van Duijnen. We hebben een goede offerte gekregen en we konden goede afspraken maken.”

Van Duijnen koffie (Camping Bakkum)-18

Koffie proeven

Barbara vertelt dat de automaat helemaal op de wensen van de koffiedrinkers is afgesteld. “We hebben allerlei soorten koffie kunnen proeven, zo konden we de koffieboon selecteren die het beste past bij onze smaak. Het dagelijks onderhoud verzorgen we gewoon zelf en de ingrediënten bestellen we via de webwinkel of telefonisch. Van Duijnen belt ons ook wel eens op of alles naar wens is. Een goede service!”

“Sommige collega’s vonden het niet nodig, een nieuw koffieapparaat, maar we krijgen vooral goede reacties. De smaak is echt enorm vooruitgegaan. Als je weet hoeveel het verschilt met vroeger, dan weet je dat het de moeite waard was. Want niemand hier kan meer zonder lekkere koffie!”

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Het allerbelangrijkste bij de keuze van een koffieleverancier vindt Barbara de verhouding tussen prijs en kwaliteit. “We willen graag een kwalitatieve koffieboon, maar dan verwachten we ook een goede service. En dat is bij Van Duijnen allebei prima in orde. Als je belt, is er altijd heel snel een monteur ter plaatse.”

Unieke ligging

Het zomerseizoen is momenteel nog in volle gang bij Camping Bakkum, met haar 102 jaar de oudste camping van Nederland. Het bijna 60 hectare grote natuurgebied biedt plaats aan seizoen-kampeerplaatsen voor (sta)caravans en kampeerplaatsen voor kort/toeristisch kamperen. De camping beschikt ook over eigen accommodaties zoals strand- en tenthuisjes voor de verhuur.

In de zomer werken er zo’n 60 mensen inclusief een aantal oproepkrachten. In de winter is alleen de receptie geopend en wordt er onderhoud op het terrein gepleegd.

Barbara: “Op het hoogtepunt van het zomerseizoen kunnen hier zomaar 7.000 gasten verblijven. Maar ook in de winter lopen mensen bij ons binnen om alvast een vakantie te boeken. En omdat de camping in een beschermd natuurgebied ligt, komen er ook mensen om te wandelen en te fietsen.”

Van oudsher is Camping Bakkum een seizoencamping. Veel vaste gasten komen uit Amsterdam en Haarlem en hebben hier al jaren hun ‘tweede huis’. De ligging is uniek: midden in de natuur, vlakbij het strand, in een bebost gebied, maar ook in de buurt van grote steden. Barbara: “In de zomer organiseren we veel activiteiten voor jong en oud. We hebben een eigen festival en een openluchttheater waar shows, musicals en optredens plaatsvinden, dus voor ieder wat wils. We hebben dan ook veel herhaalbezoeken voor kort/toeristisch kamperen en onze accommodaties. Als mensen eenmaal een keer bij ons zijn geweest, komen ze vaak terug.”

Van Duijnen koffie (Camping Bakkum)-23

Duurzaam ondernemen

Barbara heeft onlangs meegedaan aan het klantenpanel van Van Duijnen Koffie. Daar kwam ook het thema ‘duurzaamheid’  ter sprake. “Wij vinden duurzaamheid een belangrijk criterium bij de keuze van een leverancier. Zelf zijn we daar ook actief mee bezig, bijvoorbeeld op het gebied van energie en afvalscheiding. De camping is in het bezit van de ‘Green Key Gold’, een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Maar ook onze leveranciers kunnen bijdragen aan een duurzame leefomgeving. En Van Duijnen doet dat gelukkig!”

Lees ook de volgende klantverhalen

Over Van Duijnen

Meer dan 80 jaar geleden haalde Van Duijnen als een van de eerste ondernemers een koffieautomaat naar Nederland. Wat was zijn doel? Eenvoudig goede koffie voor op het werk. Ruim 80 jaar later is dat nog niet veranderd. Wij willen jou zorgeloos laten genieten van de lekkerste koffie(variaties) en overige getapte dranken. Dat doen we door de juiste combinatie van vakmanschap, innovatie, passie en verantwoord ondernemen.

Koffiebonen Van Duijnen Koffie

Deze bedrijven drinken al Van Duijnen koffie

Logo Reimert witte achtergrond
Logo gemeente Almere
Logo Antalis in kleur