koffiemachine

‘Jullie verhaal achter de koffieboon sprak ons erg aan’

Brainport Human Campus
Pim Willems & Ton Romonesco

‘Van Duijnen Koffie draagt bij aan ons werkgeluk.’

De Driessen Groep, een grote HR-dienstverlener met 14 dochterondernemingen, staat bekend om haar missie om werkgeluk te creëren. Dit doen zij niet alleen door hun eigen medewerkers en partners centraal te stellen, maar ook door bedrijven en organisaties te verbinden. Een belangrijk initiatief hierin is de Brainport Human Campus. Deze campus, gevestigd in Helmond, biedt een inspirerende omgeving voor organisaties uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven. Alles op deze campus draait om ontmoeting, innovatie en werkgeluk. Een prettige en gezonde werkomgeving draagt daar sterk aan bij en daar speelt een goede kop koffie een verrassend grote rol in.

De Brainport Human Campus is niet zomaar een bedrijfsverzamelgebouw. Het is een plek waar professionals samenwerken en innoveren, waar de focus ligt op verbinding en waar het werkgeluk van zowel medewerkers als gasten vooropstaat. We gingen in gesprek met Pim Willems, verantwoordelijk voor de gebouwen en services op de campus en Ton Romonesco, de F&B-manager. Beiden benadrukken dat het creëren van een prettige werkplek, waar mensen graag verblijven en werken, een belangrijke taak is. En daar hoort goede koffie bij.

koffiemachine

De overstap naar Van Duijnen Koffie

De keuze voor Van Duijnen Koffie was voor de Driessen Groep geen gemakkelijke beslissing. Ton Romonesco vertelt hoe de samenwerking met Van Duijnen tot stand kwam. Het begon met een telefoontje en vervolgens een bezoek van Christiaan, accountmanager bij Van Duijnen. Christiaan wist Ton en Pim te overtuigen door niet alleen een verrassende prijs aan te bieden voor service en onderhoud. Maar ook door zijn transparante, enthousiaste aanpak en het sterke MVO-beleid van Van Duijnen.

Ton geeft toe dat de overstap spannend was. Koffie is immers een essentieel onderdeel van de werkomgeving op de campus. “We wilden geen risico nemen met een product dat zo belangrijk is voor de dagelijkse beleving van onze medewerkers en gasten,” legt hij uit. Maar Christiaan wist het vertrouwen te winnen door persoonlijke begeleiding en snelle service. Zelfs toen er in de eerste week een klein technisch probleem ontstond met een koffieautomaat aan het einde van de dag. Dit werd diezelfde dag nog opgelost door een monteur. Dat snelle handelen gaf het vertrouwen dat de samenwerking een succes zou worden.

koffiemachine brainport

Proefperiode zonder communicatie

Toen de campus overging op de koffie van Van Duijnen, hebben ze er bewust voor gekozen om hierover in eerste instantie niet te communiceren. De eerste koffiemachines werden omgebouwd naar de nieuwe koffie en instellingen. Pas na een paar weken werd gecommuniceerd dat overgestapt was op de nieuwe koffieboon. Ton: “De meeste mensen hebben het verschil niet gemerkt. Slechts een paar gaven aan dat ze het beter vonden. Maar niemand vond het minder lekker. En er zitten hier echt wel kritische mensen. We hebben gewoon geen klacht gehad, van niemand.”

Waarom koffie zo belangrijk is

Op de Brainport Human Campus speelt koffie een cruciale rol in het dagelijkse leven van de medewerkers en gasten. Koffie is niet alleen een middel om de werkdag mee door te komen, maar een moment van ontspanning en verbinding. “Een goede kop koffie draagt bij aan werkgeluk,” aldus Pim Willems. Het is een moment waarop mensen even bij elkaar komen, ontspannen en ideeën uitwisselen.

Daarnaast benadrukt Ton dat de presentatie van de koffie net zo belangrijk is. Een goede kop koffie met een lekker koekje erbij. Dat maakt een positieve indruk, zeker als er belangrijke gasten op bezoek zijn. Hij noemt als voorbeeld hoe een directeur van de Rabobank onlangs op de campus was en opmerkte hoe lekker de koffie was. Zulke kleine momenten maken een groot verschil in de algehele ervaring van de campusbezoekers.

Duurzaamheid als doorslaggevende factor

Naast het goede contact met de accountmanager Christiaan, de smaak van de koffie en de service, was het duurzaamheidsverhaal van Van Duijnen Koffie een doorslaggevende factor voor de Driessen Groep. “Jullie sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) sluit perfect aan bij de waarden van onze organisatie. De campus is niet alleen een plek om te werken, maar ook een plek waar duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid centraal staan.” Dit is bijvoorbeeld te zien aan het project Jan en Koek, een initiatief van de Driessen Groep. Jan en Koek is een koffiebar op de Brainport Human Campus en wordt bemand door mensen met een arbeidsuitdaging. Op deze bijzondere plek worden met veel passie en plezier de meest verrukkelijke blijmakers gebakken en geserveerd.

“Toen wij een aanbod kregen van Van Duijnen, hebben we ook nog een paar andere koffieleveranciers uitgenodigd om een voorstel te maken. Op het gebied van de service en koffieprijs, zat daar niet heel veel verschil tussen. Het grootste verschil zat in het MVO verhaal. Dat was bij Van Duijnen Koffie verreweg het beste onderbouwd, ook op papier,” aldus Ton.

“Jullie verhaal achter de koffieboon sprak ons erg aan. Jullie koffie is traceerbaar, CO2 neutraal en gecertificeerd met een duurzaamheidskeurmerk,” vertelt Ton. “Van Duijnen Koffie draagt zo niet alleen bij aan de dagelijkse werkbeleving, maar ook aan de duurzame doelen van de Brainport Human Campus.”

koffiehoek

De toekomst

De samenwerking met Van Duijnen loopt inmiddels soepel. De koffiemachines draaien naar volle tevredenheid en de service blijft snel en betrouwbaar. Vera, verantwoordelijk voor het dagelijkse koffiebeheer, werkt nauw samen met Christiaan om de kwaliteit hoog te houden. Zo staat er eind 2024 een smaaktest gepland om de koffiebeleving verder te optimaliseren.

De Driessen Groep kijkt ook naar de toekomst en overweegt steeds nieuwe initiatieven. Als er nieuwe initiatieven gaan spelen op het gebied van de koffievoorziening, zal de Driessen Groep ook Van Duijnen hierbij betrekken. Het vertrouwen in Van Duijnen is groot en zolang de kwaliteit en service op peil blijven, ziet de Driessen Groep een langdurige samenwerking voor zich.

‘Van Duijnen draagt bij aan ons werkgeluk’

Kortom, koffie speelt een essentiële rol in het succes van de Brainport Human Campus. Dankzij de keuze voor Van Duijnen Koffie, met sterke focus op kwaliteit, service en duurzaamheid, draagt de koffie bij aan het werkgeluk en de algehele beleving op de campus.

koffiehoek brainport

Lees ook de volgende klantverhalen

Over Van Duijnen

Meer dan 80 jaar geleden haalde Van Duijnen als een van de eerste ondernemers een koffieautomaat naar Nederland. Wat was zijn doel? Eenvoudig goede koffie voor op het werk. Ruim 80 jaar later is dat nog niet veranderd. Wij willen jou zorgeloos laten genieten van de lekkerste koffie(variaties) en overige getapte dranken. Dat doen we door de juiste combinatie van vakmanschap, innovatie, passie en verantwoord ondernemen.

Koffiebonen Van Duijnen Koffie

Deze bedrijven drinken al Van Duijnen koffie

Logo Reimert witte achtergrond
Logo gemeente Almere
Logo Antalis in kleur