Koffie als goedmaker? Dan wel graag goede koffie!

Deel dit bericht

Hoe zorg je voor echt goede koffie?

Tijdens het WK Afstanden (schaatsen) in Gangneung, Zuid-Korea, verscheen op nu.nl een bijzonder bericht. Na de mislukte massastart van de Nederlandse schaatsers eindigde Gary Hekman (team AB Vakwerk) als zevende, tot frustratie van landgenoot Jorrit Bergsma van team Clafis. De volgende dag gingen beide partijen om tafel. Bergsma twitterde daarna: “Goede bak koffie gehad met de bondscoach en frustraties uitgepraat en race geanalyseerd. [….]”. Zo gaat het vaker. Lastige kwesties worden uitgepraat bij een goede kop koffie. Maar wat is dat eigenlijk, een goede kop koffie?

De smaak van koffie wordt bepaald door verschillende factoren. Bij Van Duijnen Koffie noemen we die factoren de vijf M’s.

1. Melange

De koffiebonen zelf zijn voor een groot deel bepalend voor de smaak van je kop koffie: Arabica of Robusta. De Arabica koffieboon heeft een volle smaak, verfijnde geur en laag cafeïnegehalte. De Robusta is krachtiger en voller van smaak (bitter) en heeft een hoger cafeïnegehalte. De bonen worden op twee manieren verwerkt: als enkele boonsoort of als blend. Daarbij worden de twee koffiesoorten samengevoegd. Door de samenstellingen aan te passen ontstaan er verschillende smaken. Bij Van Duijnen heb je keuze uit meerdere blends voor verschillende smaken. We gaan altijd samen met de klant op zoek naar de ideale melange voor jouw bedrijf. Want iedereen heeft zo z’n persoonlijke smaakvoorkeur.

2. Maling

De juiste maalafstelling van een espressomachine is van cruciaal belang voor een goede kop koffie. Het bepaalt namelijk hoe snel de koffie doorloopt en dus hoeveel extractie er plaatsvindt vanuit de gemalen bonen. Dit gaat sneller bij een grovere maling. Voor een optimale smaak geeft het vers malen, op het moment van gebruik, het beste resultaat.

3. Machine

Een goede koffiemachine is meer dan alleen de kwaliteit van de losse componenten. Voor echte koffiebeleving moet de juiste machine op de juiste plek staan (ongeacht het type zetsysteem). Daarbij moet rekening worden gehouden met aspecten als de gewenste snelheid, het gebruiksgemak en de grootte van het bedrijf. Bij Van Duijnen Koffie oriënteren we ons eerst gedegen voordat we de meest geschikte koffiemachine voor jouw bedrijf kunnen adviseren.

4. Meneer Van Duijnen

Ervaring en technische kennis bepalen uiteindelijk ook hoe goed jouw kopje koffie wordt. Want hoe meer kennis van zaken (koffie in dit geval), hoe lekkerder de koffie zal smaken. Bij Van Duijnen hebben wij meer dan 80 jaar ervaring en beschikken wij over koffiespecialisten met passie voor het vak. Zij weten alles van bonen, zetsystemen en stellen elke koffiemachine af op de persoonlijke smaakvoorkeuren van de klant. Lees hier meer over de ervaringen van onze klanten met Meneer Van Duijnen.

5. Maintenance

Om de smaak van elk getapt kopje koffie optimaal te houden is goed onderhoud noodzakelijk. Ons serviceteam staat bekend om het persoonlijke contact en de snelle hulp. De koffie-technici van Van Duijnen reizen door het hele land om koffiemachines te onderhouden en eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen. En wil je helemaal geen omkijken naar onderhoud en voorraadbeheer? Dan schakelen we onze topkracht Meneer Van Duijnen in.
Je ziet het, een goede kop koffie is sneller opgedronken dan gezet. Gelukkig kun je veel keuzes overlaten aan onze koffiekenners. Zij adviseren grote en kleine ondernemingen in de beste koffiekeuze. Ook als je niets hebt goed te maken, maar je werkdag gewoon goed wilt beginnen. Bij Van Duijnen weten we wat goede koffie is, en wat daar allemaal bij komt kijken.

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…