Recept: Ossenhaas met koffiemarinade

Deel dit bericht

Ossenhaas met Koffiemarinade: wat heb je nodig?

  • 1 stuk ossenhaas
  • 50 gram „00” bloem (vaak gebruikt voor pizzabodems)
  • 2 eieren
  • 50 gram broodkruimels
  • 100 gram amandelstukjes
  • 42 gram oploskoffie
  • Zout
  • Koffiepoeder
  • Olijfolie
  • Venkel
  • Sinaasappels
  • Citroen(sap)

Hoe maak je het klaar?

Haal het vlees 30 minuten voordat je het gaat marineren uit de koelkast. Na 30 minuten neemt het vlees meer smaak op. Snijd het vlees in stukken van 3 tot 4 cm. Zet de koffie, schenk het in een schaal en zorg dat het vlees volledig onder de koffie ligt. Sluit de kom af met huishoudfolie en laat de koffiesmaak goed intrekken. Maak vervolgens een paneermengsel met bloem, ei, broodkruimels en stukjes amandelen. Bedek de stukjes vlees met het paneermengsel en bak het daarna in olijfolie. Verwijder na het bakken de overtollige olie door het vlees op een vel keukenpapier te leggen.

Finishing Touch: Verbluffende presentatie

Maak een salade van fijngesneden venkel en stukjes sinaasappel. Mix het sap van een sinaasappel, een citroen, wat olijfolie en eventueel peper, zout en basilicum om een heerlijke sinaasappel-citronette dressing te maken voor over de salade. Plaats de stukjes vlees op het midden van het bord, voeg de salade toe aan één kant en besprenkel de salade met wat koffiepoeder.

Buon appetito!

 

Met dank aan onze partner Lavazza voor dit heerlijke recept!

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit