Wat is instant koffie?

Deel dit bericht

Instant koffie is koffie in de vorm van droge korrels of poeder waaraan alleen heet water hoeft te worden toegevoegd. De korrels lossen meteen op zodat je “instant” kunt genieten van een kopje koffie.

Instant koffie staat ook bekend onder de namen vriesdroogkoffie en oploskoffie. In supermarkten wordt vooral de term instant koffie gebruikt. In industriële sferen komt de term vriesdroogkoffie vaker voor, omdat deze term verwijst naar het productieproces van instant koffie.

Instant koffie

Hoe wordt instantkoffie geproduceerd?

Voor het maken van instant koffie worden koffiebonen eerst gemalen. Van de gemalen koffiebonen wordt dan in grote hoeveelheden verse koffie gezet. Deze koffie wordt op -40°C ingevroren. Tenslotte, wordt het vocht aan deze vriesdroogkoffie onttrokken, waarna alleen een droge poeder of droge korrels overblijven.

Hoe bereid je instant koffie?

Je kunt instant koffie op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je kiezen voor sachets (zakjes) waarin de juiste hoeveelheid instant koffie voor een kopje koffie zit. Hieraan voeg je dan zelf gekookt water toe.

Wanneer je met meerdere collega’s werkt die ook allemaal een kopje koffie lusten, kan het veel tijd kosten om met een waterkoker en sachets in de weer te gaan. In dat geval, is het hebben van een instant koffiemachine ideaal. Instant koffieautomaten bevatten containers voor grotere verpakkingen. De machine doseert zelf de instant koffie en voegt de juiste hoeveelheid heet water toe. Het grote voordeel hiervan is niet alleen de tijd die je bespaart en het gemak. De instant koffieautomaat zet ook altijd een consistent kopje koffie.

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…