Afval-bestaat-niet-website-blog-banner-recyclebare-bedrijfskleding

Afval bestaat niet

Deel dit bericht

In Nederland produceren we volgens Milieu Centraal jaarlijks bijna 490 kilo afval per persoon. Rond de 60 procent daarvan wordt gescheiden ingeleverd.

Bij Van Duijnen streven we ernaar om voor al onze producten de bijdrage aan afval te verlagen en het aandeel gerecycled materiaal te verhogen.

100 procent recyclebare verpakkingen

Vanaf januari 2022 zijn al onze koffieverpakkingen 100 procent recyclebaar.

Recyclebare verpakkingen van Duijnen Kioffie 2021 en 2022 infographic

Daarbij zijn onze bonenkoffies en gemalen koffies verpakt in een mono-materiaal plastic, waardoor hoogwaardige recycling mogelijk is.

In totaal gaat dit om meer dan 90 procent van de Van Duijnen koffies!

Hergebruik van koffiedik

Wist je dat zelfs het restafval van koffie geen afval hoeft te zijn? Koffiedik is een waardevolle grondstof die gerecycled kan worden. Het wordt gebruikt als biobrandstof of als ingrediënt om andere producten van te maken. Zo wordt er zeep van gemaakt, worden er oesterzwammen op gekweekt en worden er zelfs schoenen gemaakt van koffiedik.

Bij Van Duijnen Koffie bieden we onze klanten de mogelijkheid om koffiedik op te laten halen en te recyclen, hier maken steeds meer klanten gebruik van.

Circulaire verwerking koffiedik Van Duijnen Koffie 2021 vs. 2022

Reductie papier en printergebruik

Een van de grootste stappen in de reductie van afval is het terugdringen van het printergebruik. Waar we in 2021 nog meer dan 6.000 prints per maand maakten, printen we nu nog minder dan de helft. Dit hebben we mogelijk gemaakt door diverse processen verder te stroomlijnen en te automatiseren.

Een voorbeeld: al onze klanten krijgen tegenwoordig digitale pakbonnen in plaats van geprinte pakbonnen. Daarmee hebben we ook het aandeel plastic enveloppen waarin de pakbonnen zaten gereduceerd tot nagenoeg nul.

Web blog afval bestaat niet - Werkkleding gerecycled van Duijnen Koffie

Duurzame bedrijfskleding

In 2022 hebben we ook gekeken naar het verder verduurzamen van de bedrijfskleding van onze monteurs. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe leverancier waar wij onze kleding bestellen. Deze kleding bestaat voor minimaal 50 procent uit gerecycled materiaal en in sommige gevallen zelfs voor 100 procent!

Uiteraard zijn de kledingstukken aan het einde van de levensduur weer volledig te recyclen.

Meer lezen over het MVO jaarverslag 2022?

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…