Afval bestaat niet!

  1. Home
  2. Duurzaamheid
  3. Afval bestaat niet!

Ons streven is een duurzame wereld zonder afval. Dat komt vanuit ons DNA en staat als een van de drie belangrijke pijlers in ons MVO beleid. Daarom zoeken wij altijd mogelijkheden om circulariteit  verder door te voeren in onze dienstverlening. Blijkt het nu nog niet mogelijk? Dan kijken we wat wel mogelijk is en volgen we de ontwikkelingen op de voet.

Herbruikbare koffiezakken

Een van de punten die we de afgelopen jaren hebben aangepakt zijn onze verpakkingen. Zo zijn alle verpakkingen van onze instant koffiesoorten recyclebaar. Dat waren ze al een tijdje en daarom hebben we in 2020 het Plastic Hero logo toegevoegd. Zo maken we het samen nog duidelijker dat de verpakking bij het plastic afval mag. En de overige koffiezakken? Daar worden zelfs tassen gemaakt!

Koffiedik als grondstof

Maar we doen meer. Want het kan altijd duurzamer. Een uitdaging die we elke dag vol overgave aangaan. Zelfs als het gaat om koffiedik. Wist je bijvoorbeeld dat wij de mogelijkheid bieden om het koffiedik op te laten halen? En dat ze daar dan boekjes en zeep van maken? En rond de regio Almere werken we samen met Upzwam. Zij halen het koffiedik op en gebruiken het als voedzame bodem voor paddenstoelen. Paddenstoelen die als basis dienen voor bijvoorbeeld heerlijke (vegetarische) kroketten! Zo maken we samen van koffiedik een grondstof voor een nieuw product.

…en nog veel meer afvalreductie

Een aantal andere voorbeelden zijn de dozen om onze producten. De zogenaamde omdozen. Deze dozen bestaan voor meer dan 70% uit gerecycled karton en uiteraard is het karton weer volledig te recyclen via de papierstroom. Maar vergeet ook onze duurzame koffiehoek niet. Wij hebben namelijk een prachtig koffiemeubel in ons assortiment dat gemaakt is van resthout. Dit meubel wordt gemaakt door een sociale werkplaats. Zo herbruiken we hout dat anders in de afvalstroom zou verdwijnen. En omdat we samenwerken met mensen die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt, is dit een echte win-win!

Duurzame koffie is zuivere koffie

Wil je meer weten over hoe wij duurzaam en verantwoord omgaan met onze materialen, grondstoffen en vervoersmiddelen? Wij adviseren je graag over onze projecten en wat deze voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Want één ding is zeker: duurzaam ondernemen is zuivere (en lekkerdere) koffie!

Meer zoals dit

Menu