Wat je nog niet wist over de ETNA Dorado

Deel dit bericht

De Etna Dorado heeft “ogen”

Onze monteurs zijn wel eens op bezoek geweest bij een klant na een melding dat de Etna koffiemachine geen koffie meer schenkt. Bij aankomst blijkt dan dat de automaat het hartstikke goed doet. Nadat de monteurs dan weggaan belt de klant vervolgens weer op om te melden dat de automaat het weer niet doet. De monteurs keren snel om, alleen om weer te constateren dat de automaat het wel doet. Dan ziet de monteur ineens de kopjes staan.

“Welke bekers gebruiken jullie meestal?”

“Wij gebruiken glazen.”

Ah, dat was het dus! De Etna Dorado koffieautomaten bevatten sensoren in het uitgiftevak die kunnen zien wanneer er een kopje staat. Als er niets staat dan schenkt de automaat geen koffie om verspilling (en een zooitje) te voorkomen. In principe een heel slim systeem. Behalve dan wanneer je een glas voor de sensoren zet. De sensoren kijken hier dwars doorheen. Het signaal wat normaalgesproken terug wordt gereflecteerd, gaat dan naar de tegenoverstaande muur. De koffieautomaat denkt dan dat er geen kopje staat.

Dit kan ook gebeuren wanneer het personeel reflecterende kleding draagt, zoals vaak het geval is bij productiebedrijven.

Dat betekent gelukkig niet dat jullie de mooie glazen met bedrijfslogo niet kunnen gebruiken. Onze monteurs zijn inmiddels allang bekend met deze bijwerking en kunnen het probleem doormiddel van codes verhelpen.

Etna Dorado koffiemachine

Reinigen wordt afgedwongen

Bij veel koffieautomaten kun je meldingen om te reinigen simpelweg negeren en een kopje koffie laten bereiden. Maar de Etna Dorado is een “strenge” perfectionist. Deze koffieautomaat weigert om jouw kopje koffie te zetten totdat de koffiemachine wordt gereinigd. Dit lijkt op het eerste gezicht een nadeel, maar eigenlijk wil deze automaat gewoon het lekkerste kopje koffie voor jou bereiden. Hiervoor is het noodzakelijk dat de koffieautomaat goed wordt onderhouden.

Mocht je dit wel als een nadeel ervaren in verband met weinig tijd op het werk, dan kun je het onderhoud uitbesteden aan professionals. Zij zullen ervoor zorgen dat de koffie altijd beschikbaar is.

Milkbase vereist geen gekoelde melk

Bij andere koffieautomaten moet de verse melk vaak gekoeld zijn om steviger melkschuim te kunnen produceren. Bij de Etna Dorado met Milkbase is dat niet nodig. De Milkbase is niet slechts een koelkastje naast de automaat, maar een eigen systeem die ook zonder gekoelde melk een stevige schuimlaag bereid.

Etna Dorade zakelijke koffiemachine inclusief koelkast voor melk met een enkele koffiebonenhouder en koffiebekers

Meest populaire koffieautomaat

Ondanks deze eigenaardigheidjes blijft de Etna Dorado toch onze meest populaire koffieautomaat. Met volledig metalen onderdelen, een aluminium uitstraling en stevig melkschuim, verzekert de Etna Dorado van een kwalitatieve koffiebeleving.

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit