“Van Duijnen is een betrouwbare partner die goede service en kwaliteit levert.”

Holex Flower
Remco Engbers

De koffieautomaat als ontmoetingsplek bij Holex Flower

Wat hebben bloemen en koffie met elkaar te maken? Beide producten horen vers te zijn. Holex Flower kan daarover meepraten. De Nederlandse marktleider exporteert vanuit Aalsmeer dagelijks vrachten  verse snijbloemen naar meer dan 100 bestemmingen over de hele wereld. Daar heb je veel mensen met veel energie voor nodig. Een team vol professionals, die een boost krijgen van koffie. Verse koffie, van Van Duijnen.

“Koffie geeft ons een boost om deadlines te halen”

Remco Engbers (Productiemanager) werkt al meer dan 20 jaar bij Holex Flower. Hij vertelt: “Het is een dynamisch bedrijf. Met ruim 100 medewerkers zorgen wij er voor dat klanten de beste snijbloemen geleverd krijgen, waar ook ter wereld. Het is elke dag de uitdaging om een mooi product af te leveren en de deadlines te halen.”

De koffieautomaat als ontmoetingsplek

“De dag begint hier altijd met koffie. Het is belangrijk voor een goede werksfeer. Koffie staat voor een rustmoment waar collega’s elkaar persoonlijk spreken, over zaken waar je op tijdens het werk vaak geen tijd voor hebt. En koffie geeft ook de boost die we nodig hebben om geconcentreerd te blijven. Bij Productie hebben we elke twee uur pauze. Maar dat wil nog wel eens verschuiven omdat we een luchtvrachtbedrijf zijn. Onze pauzes hangen af van de vluchtschema’s. We hebben te maken met strakke deadlines. De vrijdag is onze drukste dag, dan beginnen we om 06.00 uur ’s morgens. Een kop verse koffie rond acht uur is dan echt lekker.”

Remco’s collega’s van Inkoop/Verkoop zitten boven. De koffieautomaat heeft daar ook een sociale functie. “De mensen op kantoor hebben geen vaste pauzes. Zij halen hun koffie tussen het werk door en spreken elkaar bij de koffiemachine. “

“De dag begint hier altijd met koffie. Het is belangrijk voor een goede werksfeer”

Van Duijnen koffie (Holex)-12

Goede koffievoorziening

Remco is binnen Holex Flower verantwoordelijk voor de koffievoorziening. “Tien jaar geleden zijn we deel gaan uitmaken van Dutch Flower Group, ’s werelds grootste bloemenhandelaar. Zo kwam ook Van Duijnen Koffie op ons pad. Zojuist hebben we weer een nieuw contract met Van Duijnen afgesloten, want het bevalt prima. De service is gewoon goed en wat je bestelt, wordt snel geleverd. Voordat we met Van Duijnen in zee gingen, was dat wel anders. Toen kon het nog wel eens een dag of twee duren voordat iemand langs kwam bij een storing. Dan zat je echt omhoog.”

Bij Holex Flower staan vier koffiemachines van Van Duijnen: in de kantine bij Productie, bij Verkoop, bij Administratie en een kleine koffiemachine bij de directeur op de kamer. In de kantine staat een koffieautomaat waar je kunt kiezen tussen instant koffie en bonenkoffie. “Instant koffie is hier fijn omdat er vlak voor de pauzes altijd zo’n zes koffiekannen worden gevuld en klaargezet. Dat gaat lekker snel.”

“Van Duijnen is een betrouwbare business partner die goede service en kwaliteit levert”

Betrouwbare business partner

“Van een koffieleverancier verwacht ik wat wij zelf als bedrijf ook zijn: een betrouwbare business partner, die goede service en kwaliteit levert, tegen de juiste prijs. En dat is Van Duijnen. Onze samenwerking gaat heel soepel.” En hoe zit het met de persoonlijke smaakvoorkeuren van de medewerkers? “Er zijn collega’s die het liefste instant koffie drinken. En er zijn veel theedrinkers. Maar zelf hou ik toch vooral van de pittige smaak van verse bonenkoffie.”

Van Duijnen koffie (Holex)-25

Lees ook de volgende klantverhalen

Over Van Duijnen

Meer dan 80 jaar geleden haalde Van Duijnen als een van de eerste ondernemers een koffieautomaat naar Nederland. Wat was zijn doel? Eenvoudig goede koffie voor op het werk. Ruim 80 jaar later is dat nog niet veranderd. Wij willen jou zorgeloos laten genieten van de lekkerste koffie(variaties) en overige getapte dranken. Dat doen we door de juiste combinatie van vakmanschap, innovatie, passie en verantwoord ondernemen.

Deze bedrijven drinken al Van Duijnen koffie

Logo Reimert witte achtergrond
Logo gemeente Almere
Logo Antalis in kleur