“Goede kwaliteit, Fairtrade én betaalbaar.”

Stichting De Schoor
Roelf Westman

“Van Duijnen kwam als winnaar uit de test.”

Wie bekend is in Almere is ongetwijfeld bekend met De Schoor. Deze stichting doet welzijnswerk voor jong tot oud. Al ruim zeven jaar krijgt iedereen die bij één van de 28 vestigingen van De Schoor langskomt een vers kopje Van Duijnen koffie. Hoofd Facilitaire Ondersteuning Roelf Westman vertelt wat lekkere koffie voor De Schoor betekent.

Koffie is een belangrijk onderdeel van het plezier op de werkvloer.”

Stichting De Schoor zorgt in Almere voor onder andere het sociaal cultureel werk, het maatschappelijk werk, de voor- en vroegschoolse activiteiten, kinder- en jongerenwerk en brengt heel Almere in beweging. Roelf Westman is als Hoofd Facilitaire Ondersteuning bij De Schoor verantwoordelijk voor alles wat de medewerkers nodig hebben om prettig te kunnen werken. “Daar hoort absoluut ook de koffie bij. Koffie is een belangrijk onderdeel van het plezier op de werkvloer, niet alleen voor werknemers, maar ook voor onze bezoekers.” Vrolijk voegt hij daaraan toe: “Wij zorgen dat onze buurtcentra leuk en aantrekkelijk zijn voor de bezoekers.

En een buurtcentrum zonder lekkere koffie, dat kan niet toch?”

‘Heerlijk geurende koffiebonenmachine’

Stichting De Schoor heeft 28 vestigingen, verspreid over Almere. Op elke vestiging staat minimaal één automaat met Van Duijnen koffie, vertelt Roelf. “Zo’n heerlijk geurende koffiebonenmachine zorgt voor een hele andere beleving van een vers gezet kopje. Daar wordt iedereen blij van. Neem bijvoorbeeld de beheerde speeltuin in Almere Haven met kiosk. Terwijl de kinderen spelen, kunnen ouders op een bankje rustig genieten van een kop verse koffie.”

‘Goede kwaliteit, Fairtrade én betaalbaar’

Roelf legt uit dat De Schoor zeven jaar geleden besloot om de overstap te maken naar een kwalitatief hoogwaardig koffieproduct. “We hadden van die apparaten waar de koffie in een kan de hele dag stond te pruttelen. De tijd was rijp voor een upgrade. In onze inkoopfilosofie staat vastgelegd dat we bij voorkeur producten binnen onze eigen stadsgrenzen vandaan willen halen. Zo kwamen we bij Van Duijnen terecht.”

‘Van Duijnen kwam als beste uit de koffieproeverij’

Maar De Schoor gaat wat koffie betreft niet over één nacht ijs. “We hadden een panel om verschillende koffies te proeven. Niet alleen van Van Duijnen, ook van een andere leverancier. En we hadden best strenge eisen voor de selectie: uiteraard wilden we goede kwaliteit koffie, het moest Fairtrade zijn en het moest ook betaalbaar zijn voor ons als stichting. Van Duijnen kwam als winnaar uit onze test. Nog een voordeel: de service zit ook in Almere, dus als er iets is met een apparaat, dan is er snel een servicemonteur ter plaatse. Zo komt het dat onze stichting al zeven jaar heel tevreden zaken doet met Van Duijnen.”

Lees ook de volgende klantverhalen

Over Van Duijnen

Meer dan 80 jaar geleden haalde Van Duijnen als een van de eerste ondernemers een koffieautomaat naar Nederland. Wat was zijn doel? Eenvoudig goede koffie voor op het werk. Ruim 80 jaar later is dat nog niet veranderd. Wij willen jou zorgeloos laten genieten van de lekkerste koffie(variaties) en overige getapte dranken. Dat doen we door de juiste combinatie van vakmanschap, innovatie, passie en verantwoord ondernemen.

Deze bedrijven drinken al Van Duijnen koffie

Logo Reimert witte achtergrond
Logo gemeente Almere
Logo Antalis in kleur