De meest duurzame koffiehoek van Nederland

  1. Home
  2. |
  3. Duurzaamheid
  4. |
  5. |
  6. De meest duurzame koffiehoek van Nederland

Duurzaamheid en vakmanschap gaan hand in hand bij Van Duijnen. Dat zie je op veel manieren terug binnen de organisatie en bij onze klanten. Het idee om de meest duurzame koffiecorner van Nederland te ontwikkelen kon dan ook niet uitblijven.

De Seats2Meet locatie Peer! in Amersfoort was de allereerste proeflocatie voor de duurzame koffiehoek van Van Duijnen. Als innovatief connectivity center wil Peer! een bijdrage leveren aan duurzaam ondernemerschap. Daarnaast was er de wens om het koffie aanbod te vergroten, met latte macchiato, cappuccino en Wiener melange.

Dat was voor Van Duijnen een uitgelezen kans om in het voorjaar van 2016 de allereerste duurzame koffiehoek te installeren. De eerste twee weken draaide de groene koffieautomaat nog op proef, zodat de gasten van Peer! zelf konden ervaren of dit duurzame concept ook lekkere koffie op het werk gaf. Conclusie? De koffiedrinkers waren zeer tevreden en de meest duurzame koffiecorner is inmiddels een feit.

Duurzame koffie op het werk

tea-of-life-assortimentsbox-smallHet concept van de duurzame koffiecorner bestaat onder meer uit een energiezuinige koffiemachine van ETNA, ?recyclebare bio-bekers, Fair Trade suiker- en melkpoederzakjes en Van Duijnen Max Havelaar koffie (CO2 neutraal gebrand). De thee is van Tea of Life, ook een Fair Trade product van Max Havelaar.

Voor Van Duijnen Koffie is dit pas de eerste stap; we blijven innoveren en zijn bezig om ook de waterfilters duurzaam en recyclebaar te maken. En wat dacht je van de levering van ‘groene’ stroom
die wordt opgewekt door de eigen Van Duijnen zonnestroom-installatie?

Wil je meer weten over duurzaamheid en koffie op het werk? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Meer zoals dit

Menu