De meest duurzame koffiehoek van Nederland

Deel dit bericht

Duurzaamheid en vakmanschap gaan hand in hand bij Van Duijnen. Dat zie je op veel manieren terug binnen de organisatie en bij onze klanten. Het idee om de meest duurzame koffiecorner van Nederland te ontwikkelen kon dan ook niet uitblijven.

De Seats2Meet locatie Peer! in Amersfoort was de allereerste proeflocatie voor de duurzame koffiehoek van Van Duijnen. Als innovatief connectivity center wil Peer! een bijdrage leveren aan duurzaam ondernemerschap. Daarnaast was er de wens om het koffie aanbod te vergroten, met latte macchiato, cappuccino en Wiener melange.

Dat was voor Van Duijnen een uitgelezen kans om in het voorjaar van 2016 de allereerste duurzame koffiehoek te installeren. De eerste twee weken draaide de groene koffieautomaat nog op proef, zodat de gasten van Peer! zelf konden ervaren of dit duurzame concept ook lekkere koffie op het werk gaf. Conclusie? De koffiedrinkers waren zeer tevreden en de meest duurzame koffiecorner is inmiddels een feit.

Duurzame koffie op het werk

tea-of-life-assortimentsbox-smallHet concept van de duurzame koffiecorner bestaat onder meer uit een energiezuinige ETNA koffiemachine, recyclebare bio-bekers, Fairtrade suiker- en melkpoederzakjes en Van Duijnen Max Havelaar koffie (CO2 neutraal gebrand). De thee is van Tea of Life, ook een Fairtrade product van Max Havelaar.

Voor Van Duijnen Koffie is dit pas de eerste stap; we blijven innoveren en zijn bezig om ook de waterfilters duurzaam en recyclebaar te maken. En wat dacht je van de levering van ‘groene’ stroom die wordt opgewekt door de eigen Van Duijnen zonnestroom-installatie?

Inmiddels hebben we nog veel meer duurzame oplossingen toegevoegd aan de duurzame koffiehoek. Wat dacht je van het duurzame koffiemeubel, dat in samenwerking met Pantar en de Tomin groep is ontwikkeld. Een koffiemeubel gemaakt van resthout door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook onze samenwerking met het GulaGula Food Forest program, Fairtrade en Oxfam Novib is een mooi voorbeeld. En zo hebben we nog meer duurzame oplossingen, zoals het landelijk koffiedik ophalen en het zorgen voor recyclebaar maken van alle verpakkingen.

Duurzaam koffiemeubel met koffieautomaat

Wil je meer weten over duurzaamheid en koffie op het werk? Wij vertellen je graag meer en denken mee wat de juiste oplossing is voor jou.

Deel dit bericht

Op de hoogte blijven?

Volg ons via Linkedin en meld je aan voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Meer zoals dit

Vegan producten
Koffienieuws

Vegan alternatieven

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige alternatieven voor melk, om diverse redenen zoals gezondheid, klimaatimpact…